El PSC governarà amb els vots de C’s a Sant Vicenç dels Horts assegurant que “treballarem per la concòrdia, perquè no hi hagi tensions ni crispacions al municipi”

Política.

Escenificació del relleu entre Aymerich i Comino.
Escenificació del relleu entre Aymerich i Comino.

Sorpresa majúscula al poble de Junqueras, les eleccions municipals van portar a un empat de 8 regidors entre PSC i Junts per Sant Vicenç, els socialistes governaran amb el recolzament de C’s, una aventura arriscada per la legislatura, ara manca saber si els del partit taronja entraran a Govern o no, fet que podria portar conseqüències pels comicis del 2023.

Pel que sembla el PSC no ha tingut la iniciativa de parlar amb altres partits per explorar opcions, no així Junts, que segons exposa Maite Aymerich al seu Facebook, van tindre reunions amb els mateixos socialistes per arribar a formar un pacte entre ells.

Aymerich deia el següent, “Després de les eleccions del 26 de maig, Junts x Sant Vicenç i PSC hem mantingut dues trobades per tal de poder explorar quin recorregut tenia aquest empat i com s’havia de visibilitzar a l’hora de conformar govern. Malauradament no hem tingut l’oportunitat de construir res ni d’avançar en cap direcció. No hi ha hagut cap proposta sobre la taula, només la manifestació del grup socialista del tot aclaridora: No està en disposició d’arribar a un acord de Govern amb Junts x Sant Vicenç per dos motius fonamentals; d’una banda perquè consideren que governar en coalició amb Junts els pot perjudicar electoralment a les properes eleccions municipals del 2023 i d’una altra perquè, malgrat l’empat, la lectura que fan dels resultats electorals és que la ciutadania demana canvi de govern.”

I continua, “Miguel Comino prioritza, abans que qualsevol acord de governabilitat pel municipi, obtenir l’Alcaldia. Personalment, penso que construir un govern municipal així és un greu error. Sant Vicenç dels Horts necessita un govern estable i ampli, capaç de seguir mantenint la certesa i la tranquil•litat a les empreses que volen invertir en el municipi, a altres administracions que impulsen projectes amb l’Ajuntament i a les entitats i associacions que contribueixen a fer un municipi millor. També em preocupa que es basteixin governs monocolors, de sensibilitats homogènies o poc aglutinadors de la realitat vicentina. És un moment complex i ho és per tothom.”

I finalitza l’ escrit allunyant qualsevol fórmula de recolzament, ja que després dels dos intent d’ arribar a un acord, aquests veuen impossible el diàleg amb ells, “Des de les diferències ideològiques que ens separen, és responsabilitat dels dos partits que hem empatat a 8 regidors garantir un govern que pensi en tothom i treballi per a tothom. Tenien l'oportunitat de fer-ho amb una majoria prou àmplia i forta per impulsar la ciutat i fer avançar com mai Sant Vicenç dels Horts. Hem perdut aquesta oportunitat malgrat instar al PSC a asseure'ns a la mateixa taula per superar les diferències i centrar tots els nostres esforços en Sant Vicenç dels Horts i la seva gent."

"Un cop constatat que els votants que representem quedaran exclosos del govern que sorgeix d’aquest Ple, tenim la voluntat de defensar els interessos dels nostres votants i fer sentir la seva veu. Des de Junts x Sant Vicenç seguirem treballant per evitar que quatre anys d’inestabilitat aturin tots aquells projectes clau que ja estan punt de veure la llum i minorin el ritme de progrés que hem assolit en els darrers mandats.”

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article