Deu majories absolutes al Baix Llobregat

Política.

Junts per Martorell ha fet de la localitat la “Gàl•lia” del partit al Baix Llobregat.
Junts per Martorell ha fet de la localitat la “Gàl•lia” del partit al Baix Llobregat.

Dissabte es van escenificar els nous consistoris baix llobregatins tal com marca la llei, d’ aquestes majories, vuit són del PSC, un de Junts i altre pels Comuns.

Anem pel més, podríem dir, curiós, Junts per Martorell ha arrasat literalment, 12 regidors quan la majoria absoluta es situa en 11, ha quedat clar que l’ electorat de la localitat diferencia molt les eleccions Generals de les municipals, ja que a les primeres van tindre 1100 vots a les segones 6.000…

Per part dels socialistes, aquests també han escombrat a Cornellà, Esplugues, Gavà, Sant Joan Despí, Vallirana i Viladecans, això els permetrà governar en solitari. Però trobem dues excepcions que han sobtat, Abrera i Sant Boi.

En aquestes dues localitats els socialistes també han tret majoria absoluta, però en el cas dels primers, s’ ha reeditat el pacte amb ERC encara que no el necessitessin, això dona un punt d’ aire fresc a la política actual, un gest que no pot passar desapercebut ni per part del PSC ni d’ ERC.

A Sant Boi trobem un acord de governabilitat semblant al d’ Abrera, el PSC té majoria però ha sumat a dos regidors de Sant Boi en Comú-ECG, segons paraules de la mateixa Alcaldessa, Lluïsa Moret, “hem apostat majoritàriament per opcions progressistes i d'esquerres i construir un pacte que ens permeti continuar servint Sant Boi amb polítiques progressistes i de progrés a partir de l'experiència de complicitat i treball".

Comentaris

Comenta aquest article