L’ aeroport del Prat inaugura un vol directe amb Ciutat de Mèxic

Economia.

Calvet deia que “ara ens queda reforçar el paper de l’aeroport com a pont entre Amèrica i Àsia a través d’una connexió directa amb el Japó”.
Calvet deia que “ara ens queda reforçar el paper de l’aeroport com a pont entre Amèrica i Àsia a través d’una connexió directa amb el Japó”.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha destacat avui que la nora ruta de la companyia Aeroméxico que connecta directament Barcelona amb Ciutat de Mèxic “incrementarà la capacitat econòmica de Barcelona i de Catalunya”.

Calvet ha assistit al bateig inaugural de la nova connexió, on també hi ha assistit la directora de l’Aeroport, Sonia Corrochano; la cònsol de Mèxic a Barcelona, Maria Carmen Oñate; el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, i el comissionat de promoció econòmica internacional, empreses i innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Lluís Gómez.

“Des del Govern i a través de la tasca desenvolupada al Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries (CDRA) el que volem és aconseguir les màximes destinacions intercontinentals”, ha exposat, i ha recordat que precisament aquesta nova connexió que avui s’ha inaugurat forma part de les cinc ciutats objectiu del Pla estratègic del CDRA 2018-2019.

La relació comercial entre Catalunya i Mèxic sempre ha estat important. Mèxic és el primer destí per exportacions de càrrega aèria des de Barcelona.

En concret, les exportacions aèries de Barcelona a Ciutat de Mèxic durant el 2017 van ser de 3.752 tones, el que representa un 12% del total de les exportacions espanyoles.

Així mateix, durant els darrers anys les relacions comercials entre les dues ciutats han anat augmentant fins al punt d’assolir una xifra rècord de 1.338 M€ l’any 2017.

Els principals sectors que s’exporten a Mèxic són vehicles (19%), maquinària (13,4%) i tèxtil (9,1%). Quantitativament, les exportacions catalanes representen el 29,1% de les exportacions de l’estat espanyol a Mèxic.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article