Gavà acollirà el dissabte 6 de juliol la Trobada Nacional de Ball de Bastons amb la participació de prop de 70 colles

Societat., Cultura.

Remarcar que un dels motius de fer-se a Gavà és que l’ Agrupació bastonera de la localitat compleix deu anys.
Remarcar que un dels motius de fer-se a Gavà és que l’ Agrupació bastonera de la localitat compleix deu anys.

La trobada preveu aplegar uns 1200 bastoners i bastoneres amb acompanyament instrumental de prop de 500 músics i 800 acompanyants més.

Així, durant la tarda es preveu que puguin venir prop de 5000 persones per gaudir d’aquesta festa i de passada, segons ha observat l’alcaldessa Raquel Sánchez, “també descobrir la resta d’atractius que ofereix la ciutat, ja sigui l’oferta gastronòmica, altres propostes culturals i lúdiques i el nostre entorn natural de platja, muntanya i pla”.

Sánchez ha agraït al grup la seva “empenta i esforç i la gran contribució que fan per mantenir viva la cultura popular”, i ha refermat “la voluntat de l’Ajuntament de seguir oferint el suport logístic en la organització”.

Des dels Bastoners de Gavà, després de destacar “el suport municipal i el d’altres col•lectius i persones de fora de l’entitat” han concretat que “la trobada començarà a les 17.30 hores i que s’ha estructurat en tres itineraris”.

Un grup sortirà de la plaça Catalunya i passarà pels carrers Sant Lluís, Colomeres i carrer el Centre. El segon partirà de la plaça de Batista i Roca i transcorrerà per la Rambla, Màrtirs del Setge del 1714,i el carrer Sant Pere.

El darrer grup començarà a la confluència de la Rambla amb la carretera Santa Creu de Calafell i es dirigirà als carrer Artur Costa, Mossèn Cinto Verdaguer, Generalitat, Passeig Maragall i carrer Sant Pere.

Tots tres però, acabaran cap a les 19.30 hores a la plaça de Jaume Balmes, amb el lliurament dels obsequis de record i on es dansarà una coreografia expressa titulada “Les criades”, gràcies al grup Roba Estesa, per reivindicar la igualtat entre homes i dones.

Aquí , tots lluiran una polsera cedida per l’Ajuntament amb el lema “sí, és sí”, tot seguit, la festa es traslladarà a la plaça de Francesc Macià on seguiran les activitats de caire popular amb un sopar a base de paella i música i ball amb el grup Allioli.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article