L’ entitat Foment de les Arts i el Disseny atorga el premi Ciutat i Paisatge a la remodelació del Passeig Marítim del Prat

Societat., Cultura.

Foto de Lourdes Jansana.
Foto de Lourdes Jansana.

El jurat dels premis ha considerat que el Passeig Marítim del Prat és una obra exemplar perquè aconsegueix conjugar d'una forma subtil la voluntat de preservar i millorar espais naturals fràgils, amb el seu ús, gaudi i valoració per part de la ciutadania.

En la configuració del Passeig Marítim, es té en compte la recuperació dels ecosistemes de dunes, de la vegetació autòctona i de les zones humides, cosa que conviu amb recorreguts interns, mobiliari i usos recreatius i educatius respectuosos amb l'entorn.

L'obra premiada és obra de l'arquitecta Imma Jansana, juntament amb Conchita de la Villa i Robert de Paauw. El Passeig Marítim del Prat també ha estat promogut pel propi Ajuntament, juntament amb l'AMB i AENA.

Durant la cerimònia d'ahir, es van concedir la resta de premis FAD corresponents a 6 categories diferents (Arquitectura, Interiorisme, Ciutat i Paisatge, Intervencions Efímeres, Pensament i Crítica i Internacionals).

Al voltant de 1955, un grup de joves arquitectes espanyols va començar a reintroduir l’arquitectura moderna i contemporània, i va fer el possible per aprendre i posar-se al dia.

Recollint el testimoni dels antics Premios Anuales de Edificios Artísticos de l’Ajuntament de Barcelona, que van guardonar l’arquitectura i els establiments comercials barcelonins entre 1899 i 1930, el Foment de les Arts Decoratives va crear, el 1958, els Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme, impulsats per l’arquitecte Oriol Bohigas.

Volien reconèixer els fruits d’aquesta incipient arquitectura contemporània, que hauria de ser tan important al món unes dècades després. Des de llavors, els Premis FAD han anat guardonant any rere any les millors obres de l’arquitectura barcelonina, catalana i ibèrica.

I ho han fet amb independència, constància i superant tota mena de dificultats, fins a convertir-se en els premis més antics d’Europa —i possiblement del món— i en uns dels més prestigiosos.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article