Castelldefels en contra de l'informe de la Cambra de Comerç de Barcelona per ampliar la capacitat de l’aeroport

Societat., Economia.

El consistori rebutja qualsevol proposta per augmentar la capacitat de l'aeroport que alteri l'actual sistema d'ús de pistes.
El consistori rebutja qualsevol proposta per augmentar la capacitat de l'aeroport que alteri l'actual sistema d'ús de pistes.

L'Ajuntament vol sortir al pas del recent informe presentat per la Cambra de Comerç de Barcelona sobre l'aeroport Barcelona-El Prat, en què es plantejava la pretensió d'arribar a la xifra de 90 milions de passatgers a l'any 2030.

Després de l'estudi de l'informe en qüestió, l'Ajuntament comparteix bona part dels seus postulats, entre altres el de valorar positivament el creixement de la infraestructura amb eines com l'augment de trànsits en les hores vall o el de combatre l'estacionalitat fomentant més vols en temporada baixa, així com potenciant el funcionament de la xarxa aeroportuària amb el desenvolupament de Girona i Reus.

No obstant això, Castelldefels discrepa radicalment de tot impuls que impliqui alterar l'actual sistema d'ús de pistes ni les configuracions i horaris en vigor i recorda que aquest sistema és fruit d'un consens entre el territori i l'Aeroport que ha demostrat en tots aquests anys la seva eficàcia i que continua sent plenament vigent i compatible amb un creixement futur i sostenible.

L'alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda, ha assenyalat que “el creixement de l'aeroport no pot anar en detriment de la qualitat de vida dels veïns i veïnes de Castelldefels”. L'alcaldessa considera que “hem de seguir treballant en una configuració i un creixement sostenible de consens amb el territori".

L'Ajuntament de Castelldefels considera “irrenunciable” l'actual statu quo de la gestió de pistes de l'Aeroport i treballa ja amb contactes discrets a la recerca d'un consens territorial per, “coordinar el treball de tots els municipis de l'entorn que dia rere dia observem amb inquietud les creixents pressions que en matèria de la gestió aeroportuària es vénen exercint, amb la pretensió d'alterar un equilibri que ha donat en aquests anys fruits molt positius i que considerem irrenunciable”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article