Martorell continua cercant el seu patrimoni històric amb excavacions al monestir de Sant Genís de Rocafort i al jaciment de Santa Margarida

Cultura.

Arxiu: Excavacions a Santa Margarida el 2018.
Arxiu: Excavacions a Santa Margarida el 2018.

La iniciativa, impulsada pel Centre d’Estudis Martorellencs compta amb la col•laboració de la Universitat de Barcelona, el suport de l’Ajuntament de Martorell i la Generalitat de Catalunya.

Del 8 al 26 de juliol es farà la 38a campanya d’excavacions al jaciment de Santa Margarida, que es podrà visitar el 24 de juliol, al monestir de Sant Genís de Rocafort, els participants excavaran al sector sud de l’església.

Els treballs comprendran l’excavació arqueològica; el registre i documentació d’Unitats Estratigràfiques; la neteja i documentació de materials arqueològics, i la planimetria de camp, ha detallat Alfred Mauri, vicepresident del CEM.

L’horari de treball serà de dilluns a dissabte, de 8.00 a 14.00h (treball de camp), i de 17.00 a 19.00h (treball de laboratori), el 30 de juny celebraran la jornada de portes obertes, que permetrà visitar l’excavació i veure els primers resultats.

La 38a campanya d’excavació a Santa Margarida consistirà en excavar el sector oest del jaciment, amb estructures i necròpolis des del segle VI al XVI.

Els treballs també comprendran l’excavació arqueològica i, a més, es faran servir bases de dades i sistemes d’informació geogràfica aplicades a l’arqueologia. L’horari de treball serà de dilluns a divendres, de 8.00 a 13.00h i de 16.30 a 20.00h.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article