CCOO del Baix Llobregat ha presentat la seva memòria anual 2018 d’assessorament laboral

Societat., Economia.

Creix en un 14% l’assessorament laboral que CCOO presta a la comarca “fruit de la precarietat laboral”.
Creix en un 14% l’assessorament laboral que CCOO presta a la comarca “fruit de la precarietat laboral”.

Es una de les principals activitats i serveis que demanden els treballadors i treballadores de la comarca que s’apropen als locals de CCOO i està en una fase creixent continuat.

Algunes de les conclusions, són que al 2018 es van atendre a 2847 persones en els diferents punts d’assessorament de la Unió Intercomarcal de CCOO (Cornellà, El Prat de Llobregat, Gavà i Martorell).

S’incrementa en un 14,08% les persones ateses respecte al 2017 i els principals motius de consulta són la inaplicació conveni: 22,64%, prestacions Seguretat Social (IT, jubilacions, invalidesa) 20,86%, càlculs (quitances, hores extres, etc...) 15,56%, acomiadaments: 12,95%, salaris: 9,67%, contractació: 8,65%, i altres sancions com, salut laboral, atur, drets sindicals, etc, amb un 9,67%.

El perfil de les persones que s’adrecen a CCOO majoritàriament són d’un col•lectiu majoritari entre 51 a 60 anys i té un comportament paritari entre homes i dones.

El 84,77% dels treballadors/es que fan servir l’assessorament son persones afiliades al sindicat que ho valoren molt positivament, de la resta que no són, el 45% que l’utilitzen se n’acaben afiliant al sindicat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article