La majoria absoluta del PSC Gavà presenta un nou cartipàs “per engegar una nova transformació a la ciutat”

Política.

El nou organigrama polític concentra les competències municipals en cinc grans àmbits de gestió.
El nou organigrama polític concentra les competències municipals en cinc grans àmbits de gestió.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha presentat en roda de premsa el nou Cartipàs Municipal. L’alcaldessa ha anunciat la creació de cinc grans àmbits de gestió: Benestar, Acció Social i Ciutat Educadora; Nova Governança i Serveis Generals; Estratègia Econòmica, Treball i Promoció de la Ciutat; Territori, Medi Ambient i Transició Ecològica, i Espai Públic, Seguretat i Convivència.

L’alcaldessa ha destacat que la distribució de les àrees competencials “respon al model de ciutat que volem preservar. Volem que l’acció de govern contribueixi a treballar els principis de la convivència, de la cohesió, al desenvolupament de la nostra ciutat, del nostre territori sota el paradigma del medi ambient, de la sostenibilitat."

I també, "situar Gavà com un enclavament estratègic en l’entorn metropolità i al conjunt del país de la mà de projectes transformadors que començaran a reflectir el Gavà del futur”.

Sánchez ha afegit que “l’anterior mandat vam posar les bases i, definitivament, a partir d’ara, hem d’agar impuls i començar a fer realitat grans projectes transformadors que començaran a definir el Gavà del futur”.

Davant d’aquests grans reptes, l’organigrama es completa amb l’Oficina de Projectes Estratègics, depenent de l’Alcaldia, que, segons ha explicat Sánchez, “liderarà i les actuacions que han de tenir un seguiment més prioritari per part, no només de l’Alcaldia, sinó també del conjunt del Govern municipal i de l’organització”.

Els projectes, que impliquen processió de transformació i innnovació ja en marxa i que marcaran el futur i l’evolució de la ciutat són, nou Pla Local d’Habitatge, Pla de Ponent, Sector Ambiental-Productiu dels Joncs, Espai Roca, Parc esportiu metropolità de Can Torelló, Centre de Mar, Pla Director d’Equipaments, Unió de Cooperadors i la Nova deixalleria municipal – Projecte «Ecopèdia».

L’Oficina de Projectes Estratègics se centrarà a definir la planificació, dirigir la implementació i tutelarà aquests projectes, que tindran caràcter prioritari en l’actuació del govern municipal, evidentment, de manera compatible amb els serveis públics obligatoris i les competències pròpies de la institució.

Les funcions de l’Oficina es portaran a terme sense perjudici de les facultats i competències resolutòries que corresponen a les tinències d’alcaldia i regidories delegades a les quals es vinculin sectorialment els projectes. La composició i funcionament de l’Oficina es determinarà a través d’un decret d’Alcaldia.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article