Gavà recorda la seva lluita antifeixista fent una exposició internacional al refugi antiaeri

Societat., Cultura.

La mostra es podrà visitar cada primer diumenge de mes entre juliol i octubre.
La mostra es podrà visitar cada primer diumenge de mes entre juliol i octubre.

El refugi antiaeri de Gavà acollirà, entre els mesos de juliol i octubre, l’exposició “Maquetes d’arquitectura commemorativa i funerària del segle XX”, organitzada per UIC Barcelona School of Architecture, en col•laboració amb el Museu de Gavà i l’Ajuntament de la localitat.

El professor de UIC Barcelona Guillem Carabí i l’exalumna Marta Faura són els comissaris de la mostra, que es podrà visitar cada primer diumenge de mes en una visita guiada.

L’exposició es compon d’un conjunt de maquetes, elaborades pels estudiants de UIC Barcelona School of Architecture, sobre monuments commemoratius i funeraris dissenyats pels mestres de l’arquitectura del segle XX, entre els quals figuren Adolf Loos, Walter Gropius, Le Corbusier, Mies van der Rohe, Aldo Rossi, Carlo Scarpa o Alvar Aalto.

La mostra recull els treballs realitzats en el marc de l’assignatura Composició 4 durant els cursos 2015-2016 i 2016-2017. Durant dos semestres, els alumnes van estudiar, van investigar i van reconstruir en maqueta alguns dels monuments que, durant el segle XX, es van projectar i es van construir a Europa principalment en commemoració als caiguts de la Primera i de la Segona Guerra Mundial.

El lloc on es fa l’exposició, el refugi antiaeri de Gavà, es va construir durant la Guerra Civil Espanyola per protegir la població dels atacs aeris de l’aviació feixista.

Gavà va ser objectiu militar des del primer moment ja que albergava la fàbrica Roca, encarregada de la producció dels projectils del bàndol republicà. La localitat catalana va ser un dels símbols de la resistència antifeixista a Catalunya.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article