ERC Viladecans denuncia que s’ han perdut “gairebé 1.300 m2 de piscines descobertes municipals en els últims 15 anys”

Política.

ERC proposa recuperar Can Sellarés, habilitar fonts i sortidors d’aigua lúdics i la gratuïtat de l’autobús a la platja.
ERC proposa recuperar Can Sellarés, habilitar fonts i sortidors d’aigua lúdics i la gratuïtat de l’autobús a la platja.

Aquests recorden que entre 1991 i mitjan de la dècada anterior es comptava amb la piscina Joan Masgrau (1.110 m2) al barri de la Torre Roja i la piscina de Can Sellarés (530 m2), mancomunada amb Gavà al Poblat Roca. En canvi, actualment només està oberta la piscina exterior (345 m2 ) del complex esportiu Pòdium inaugurat el 2015 després d’una inversió de 20 milions d’euros.

Els republicans posen de manifest, “les mancances en aquest àmbit i lamenten que l’últim cap de setmana de juny, en plena onada de calor, Pòdium Viladecans hagi hagut de restringir l’accés per problemes d’aforament, permetent l’ús de les instal•lacions només als clients amb abonament. Aquesta circumstància ja es va produir l’any 2018 durant les setmanes de més calor.”

ERC proposa recuperar la piscina descoberta de Can Sellarés en estat d’abandonament des de mitjan dels anys 2000, “amb una rehabilitació integral, entrades a preus assequibles i unes dimensions a l’alçada d’una ciutat amb 66.000 habitants.”

La proposta d’ Esquerra, “compensaria la tendència de l’Ajuntament socialista a concentrar tots els nous equipaments al nord del terme municipal per afavorir la construcció del nou barri de Llevant (3.000 habitatges).”

Recorden que, “l’executiu del PSC va anunciar mesos enrere la intenció d’habilitar una nova piscina en aquest sector però els republicans recorden els riscos de vincular totes les noves inversions per la ciutat a creixements urbanístics, ja que amb poc temps els serveis tornen a quedar massificats.”

D’altra banda, ERC Viladecans demanarà informació al Ple sobre les mesures que està adoptant l’equip de govern per fer front a l’onada de calor i l’episodi de contaminació per concentració de partícules.

El consistori ha habilitat diversos punts on remullar-se amb mànegues d’aigua però els republicans tornaran a proposar mesures menys improvisades com la proliferació de fonts i sortidors d’aigua lúdics en espais públics per ajudar a passar la calor, en línia amb el que ja fan molts municipis. En concret, Esquerra planteja instal•lar sortidors d’aigua a la Rambla Modolell aprofitant el projecte de reforma pendent des del mandat anterior.

Per acabar, ERC tornarà a proposar al govern local, la implantació de l’autobús gratuït a la platja com a mesura per incentivar els desplaçaments en transport públic i evitar l’ús de cotxes privats.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article