515 dones víctimes de violència masclista 34 homes condemnats i 5 d’absolts en el primer trimestre de 2019 al Baix Llobregat

Societat.

L'Observatori publica l'informe trimestral de violència contra les dones amb l'explotació de les dades recollides pel Consejo General del Poder Judicial.
L'Observatori publica l'informe trimestral de violència contra les dones amb l'explotació de les dades recollides pel Consejo General del Poder Judicial.

Segons informa l’ Observatori del Baix Llobregat, el nombre de denúncies de violència masclista (531) disminueixen respecte el trimestre anterior (-39) però creixen respecte l'any anterior (+46). 9 de cada 100 dones víctimes de violència masclista dispensen la seva obligació de declarar en el procés judicial.

 

El 73% de les denúncies van ser rebudes per atestat policial amb denúncia de la víctima de violència masclista, 14% atestat policial amb intervenció directa de la policia i 8% informe de lesions.

En el primer trimestre de 2019 augmenten les ordres de protecció iniciades al Baix Llobregat. Així, en el primer trimestre de 2019 les ordres de protecció iniciades són 98 (+23% respecte el darrer trimestre de 2018 però 12% menys que en el primer trimestre de 2018).

Disminueix el pes de les ordres de protecció adoptades que ha passat de suposar el 76% en el 2018 a ser el 57% del total de les ordres de protecció iniciades a la comarca.

Els assumptes civils d’ingrés directe als partits judicials al Baix Llobregat disminueixen respecte el trimestre anterior i el penals creixen. La majoria dels agressors (53%) als que s'ha aplicat una ordre de protecció havien finalitzar la relació afectiva amb la seva víctima.

L’elevació a òrgan competent és la forma de terminació de l’assumpte jutjat més freqüent (38%) seguit de sobreseïment provisional (36%). El percentatge de sentències condemnatòries és menor a la comarca (8%) que a Catalunya (11%) o al total d’Espanya (12%).

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article