PSC En Comú Guanyem i Junts per Catalunya signen un pacte de Govern al Consell Comarcal del Baix Llobregat

Política.

Foto dels representants signant el pacte.
Foto dels representants signant el pacte.

Fonts consultades a Esquerra Republicana de Catalunya asseguren que, “no entrem al Govern Comarcal perquè no ens han trucat i no hem pogut seure a parlar”, cal recordar que a l’ anterior legislatura els republicans van sortir del Govern cap al novembre del 2017, al•legant que havien perdut la confiança amb el PSC  i que els Socialistes a nivell estatal havien recolzat l’ article 155.

Segons informen des de l’ ens comarcal, el document signat per Antoni Poveda Zapata, per part del PSC, Jordi Gil Dorado, per part d’ECG i Xavier Fonollosa Comas, per part de JxCAT, dóna continuïtat al pacte signat a l' equador de l’anterior legislatura, i posa com a prioritat del govern comarcal els serveis a les persones, l’habitatge, la cultura i el patrimoni, la dinamització econòmica, l’activitat agrícola, el turisme, el medi ambient, la salut, la mobilitat i l’educació.

Amb aquest pacte, el Consell Comarcal manifesta la voluntat, "de mantenir-se fidel al compromís adquirit amb tots els ajuntaments de la Comarca, en el sentit d’actuar com a administració local de primer nivell al servei i utilitat dels propis ajuntaments i en defensa del territori i dels seus ciutadans i ciutadanes."

Sense que es sàpiguen els noms encara, la presidència i vicepresidència 1ª seran pel PSC, les altres dues vicepresidències per ECG i JxC. Per àrees, 8 seran pel PSC; Desenvolupament econòmic i Agrícola. Dones, Gent Gran i LGBTI. Mobilitat. Política Territorial i Joventut. Polítiques de Benestar i Desenvolupament Social. Projectes Singulars i Règim Interior, Hisenda, Acompanyament Local i Administració pública.

En Comú Guanyem gestionarà tres àrees; Educació, Cultura i Memorial democràtic. Habitatge. Medi Ambient. Per la seva banda JxC es farà càrrec de Cooperació i Solidaritat. Relacions Institucional. El full de ruta del pacte es pot consultar a documents adjunts.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article