El remodelat Teatre Artesà del Prat presencia l’ entrega dels Premis Nacionals de Cultura amb molta càrrega política “La cultura i la repressió són causes antagòniques”

Cultura.

Torra assegurava que “la cultura reforça la democràcia, construeix possibilitats de futur i guanya sempre als seus il•lusos enterradors”.
Torra assegurava que “la cultura reforça la democràcia, construeix possibilitats de futur i guanya sempre als seus il•lusos enterradors”.

A part del president Torra i de la consellera Vilallonga, han assistit a la cerimònia el president del Parlament, Roger Torrent; l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler; la consellera de Justícia, Ester Capella; el president del CoNCA, Carles Duarte, i els membres del plenari, i el delegat territorial del Govern a Barcelona, Juli Fernàndez, entre altres personalitats del món de la cultura i de la societat civil.

Els Premis Nacionals de Cultura els concedeix anualment el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) a figures i entitats que contribueixen a donar més rellevància a la cultura catalana, per la labor intel•lectual, artística o d’identitat compartida que desenvolupen.

Enguany s’ha distingit l’editora Maria Bohigas; l’escriptor Jaume Cabré; el Col•legi d’Arquitectes de Catalunya; la Federació d’Ateneus de Catalunya; la fira d’espectacles literaris Litterarum Móra d’Ebre; la historiadora Josefina Matamoros; el Museu de Lleida; la pianista i compositora Clara Peya; l’artista Josep Ponsatí, i la cuinera Carme Ruscalleda.

“Vosaltres honoreu la cultura d’aquest país”, ha afirmat el president durant la seva intervenció. Torra afirmava en el seu discurs que “la cultura, juntament amb la llibertat i el talent, són fonaments de l’edifici republicà que estem construint” i per això, ha dit, “cal situar-la al centre del debat públic, del pressupost, del relat que defineix un país, en definitiva, al centre de la vida”.

“Hem decidit que necessitem saber que podrem llegar un futur raonable a les següents generacions, que mantindran el fil conductor que ens lliga a la història que ens ha fet i per això volem una cultura viva”, ha afirmat.

En el seu parlament el president també ha volgut recordar el conseller Lluís Puig, “exiliat a causa de la persecució política del Regne d’Espanya”, així com la resta de presos polítics i exiliats.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article