Un veí de Martorell implicat en una estafa d’ 11.000€ a una empresa d’ Olesa

Societat.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.
La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Martorell van detenir, el dijous 27 de juny, un home, nascut a Ghana, de 35 anys i veí de Martorell, com a presumpte cooperador necessari d'un delicte d'estafes informàtiques.

La investigació es va iniciar a finals del mes de març, quan el representant d'una empresa d'Olesa de Montserrat va denunciar una estafa amb l'emissió d'unes factures a un client egipci.

L'autor de l'estafa havia utilitzat un enginy informàtic per suplantar el correu corporatiu de l'empresa i, desprès de diversos correus electrònics, li havien demanat, a aquest client, que realitzés una transferència bancària d'una factura pendent de més d'11.000 euros a un compte bancari, per suposat, diferent al de l'empresa del denunciant.

Els investigadors van aconseguir identificar el titular del compte on s'havien transferit els diners, un home de nacionalitat ghanesa i resident al municipi de Martorell.

Els agents van aconseguir acreditar que l'home havia estat un cooperador necessari per dur a terme aquesta modalitat d'estafa informàtica, tan complexa i tècnica i que una altre persona hauria ideat, ja que sense la seva ajuda no es podria haver arribat a finalitzar.

L'home havia extret la totalitat dels diners poc temps desprès de rebre la transferència bancària, per tal de dificultar la seva recuperació. Finalment, els agents de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Martorell van detenir el presumpte cooperador necessari d'aquesta estafa informàtica.

L'arrestat, sense antecedents policials, va passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs. Els Mossos d'Esquadra recorden que l'estafa coneguda com el "Mailer" i el "frau del CEO" són dos variants d'un mateix modus operandi d'estafa informàtica que pot combinar tècniques de phishing, enginyeria social i programaris maliciosos amb l'objectiu d'obtenir transferències bancàries no autoritzades, on majoritàriament les víctimes són empreses.

Es tracta d'un fenomen recent que en el darrer any afecta un nombre creixent d'empreses i per imports elevats, ja que les víctimes del frau acostumen a disposar de comptes corrents amb alta liquiditat per tractar-se de comptes d'empresa.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article