Els Comuns entren als governs municipals del PSC encara que aquests tinguin majoria absoluta

Política.

Cal dir que normalment abans eren els socis de govern, d’ aquí la voluntat dels socialistes de, encara que no ho necessitessin, reeditar el pacte.
Cal dir que normalment abans eren els socis de govern, d’ aquí la voluntat dels socialistes de, encara que no ho necessitessin, reeditar el pacte.

A política està tot inventat, i els petits gestos acostumen a visualitzar grans intencions, Cornellà, Sant Boi i ara Viladecans, on ostenten majoria absolutíssima el PSC, aquests, en un acte de bona voluntat, han decidit agafar els Comuns com a companys de viatge per mostrar que són un Govern municipal amb diferents sensibilitats.

L’alcalde Carles Ruiz i la portaveu de Viladecans en Comú, Encarna García, han signat un pacte de Govern de Progrés per al mandat 2019-2023 a l’Ajuntament de Viladecans.

Ambdues forces polítiques: PSC, que compta amb 13 regidors, i Viladecans en Comú, amb una regidora, han signat un acord per a “treballar per una Viladecans oberta, solidària, feminista, amb cada dia més oportunitats, i amb criteris sostenibles de desenvolupament”.

Els dos grups volen “una ciutat i una ciutadania preparades per afrontar els reptes actuals; socials, econòmics, tecnològics i climàtics”. D’aquesta manera es revalida un pacte d’esquerres al govern viladecanenc que existeix des de 1999.

L’acord, segons ambdues parts, recull la voluntat de la ciutadania, que a les eleccions municipals del 26 de maig, “va renovar la seva confiança en el govern de la ciutat”, a més de remarcar l’aposta per un govern clarament d’esquerres i progressista”.

En el document signat, les dues forces que compondran l’equip de govern es comprometen a què “l’Ajuntament, com sempre ha fet, prioritzarà el seguiment i el suport a les persones que ho necessiten, bé des dels serveis socials, bé des de la resta de serveis de la ciutat. Les famílies han estat i són la prioritat”.

A més, des del pacte, asseguren que impulsaran “un Pla d’Habitatge on treballarem i reclamarem que la Generalitat actuï en les seves competències, per augmentar significativament el parc d’habitatges de lloguer social amb preus assequibles als sous reals dels nostres veïns i veïnes”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article