Abrera En Comú denúncia que el nou govern municipal “costarà 82.000€ més anualment que l’ anterior legislatura”

Política.

El 3 de juliol es va aprovar el cartipàs municipal del mandat 2019-2023 amb els vots a favor de l’equip de govern composat per PSC i ERC.
El 3 de juliol es va aprovar el cartipàs municipal del mandat 2019-2023 amb els vots a favor de l’equip de govern composat per PSC i ERC.

Dels 10 punts de la part resolutiva del ple, el debat es va centrar en el setè punt relatiu al règim de dedicació, retribucions, dietes i indemnitzacions dels membres corporatius.

En la seva intervenció, el portaveu d’Abrera En Comú, Joaquín Eandi, va denunciar que “l’augment de les dedicacions, les retribucions i dels membres del govern suposen un augment de la despesa pública de més de 82.000€ respecte el 2015”.

El regidor va emplaçar el govern municipal a “reconsiderar” aquesta proposta de resolució: “mentre Abrera necessiti millorar els equipaments i serveis, garantir barris més nets i verds o millorar l’accés a l’habitatge, l’augment dels sous dels càrrecs públics hauria de ser quelcom secundari”.

Segons expliquen els comuns, “la proposta del govern també incorpora noves causes d’indemnitzacions als regidors en règim d’assistència, com la Comissió Especial de Comptes o els plens extraordinaris, indemnitzacions que augmenten les retribucions dels regidors de l’oposició.”

I continuen, “una altra diferència respecte el cartipàs del 2015 és la definició d’un topall anual de 12 sessions de la Comissió Informativa General, a partir del qual es deixarien de retribuir les convocatòries addicionals i que suposa un increment de despesa en relació al límit de sis comissions ordinàries que es retribuïen al mandat passat.”

Respecte aquest augment d’indemnitzacions, el portaveu d’Abrera En Comú va justificar el seu vot contrari assegurant que “Abrera En Comú no volem participar d’un increment injustificable de la despesa salarial dels càrrecs electes”.

Després va dirigir-se a l’equip de govern per recriminar que “la seva majoria absoluta els hi permet aquesta reestructuració, però no els hi justifica”.

Els comuns també van definir com a “jerarquitzada” la nova estructura municipal i van posar en dubte que “fer regidors de primera i regidors de segona sigui una aposta per l’eficàcia, sinó un auxili polític per cobrir a perfils que no estan especialitzats en les responsabilitats que se’ls hi atorguen”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article