Òmnium porta la iniciativa “Jo acuso” en format de Judici Popular a Sant Andreu de la Barca

Societat.

La campanya arriba per fi al Baix Llobregat.
La campanya arriba per fi al Baix Llobregat.

Avui dimecres 10 de juliol la campanya “Judici a la Democràcia” d’Òmnium Cultural arriba a Sant Andreu de la Barca, amb el Judici Popular Jo Acuso on quatre convidats debatran, “sobre el Judici a la Democràcia que des de fa un mes i mig té lloc al Tribunal Suprem.”

L’acte tindrà lloc a les 19 h a la plaça Catalunya i hi participaran Joan Giner, informàtic, activista i exdiputat al Parlament de Catalunya; Joana Ortega, exvicepresidenta de la Generalitat de Catalunya; Pilar Massana, activista per la pau; Iolanda Fresnillo, sociòloga i membre de la Junta Directiva d’Òmnium Cultural. El periodista Samir Ali Ousalah serà l’encarregat de presentar i moderar el debat.

La campanya Judici a la Democràcia és una iniciativa d'Òmnium Cultural que té com a objectiu “denunciar la judicialització d'un conflicte polític i la petició de 214 anys de presó per reivindicar el dret a votar.”

Compta, entre d’altres accions, amb un miler d'actes de diferents formats que s’estan fent des de l’inici del judici arreu del país per tal d'arribar a tota la ciutadania, denunciar i conscienciar de les vulneracions de drets i llibertats fonamentals que afecten a tots els ciutadans, independentment de la seva ideologia.

Els judicis populars Jo Acuso, s’emmarquen en aquesta campanya. Compten amb un format de debat-tertúlia a quatre bandes, on sempre hi ha un membre de la Junta Nacional d'Òmnium Cultural i tres ponents més, que poden ser advocats, activistes pels drets socials, persones represaliades per la Llei Mordassa, familiars dels encausats etc i està moderada per un periodista vinculat al territori. El públic hi pot participar activament durant el torn final de preguntes.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article