La ocupació hotelera al Baix Llobregat per aquest estiu es preveu de rècord

Economia.

Els hotels obtenen les millors dades d’ocupació turística aquest inici d’estiu.
Els hotels obtenen les millors dades d’ocupació turística aquest inici d’estiu.

L’índex d'ocupació en els establiments hotelers de l’entorn de Barcelona (no s’inclou la ciutat de Barcelona ni la resta del Barcelonès) se situa al 84,5% durant el mes de juny de 2019, un 7 % més respecte al mateix mes de l’any 2018.

Aquestes dades són segons l'Enquesta Flaix d'ocupació turística d’aquest mes de juny als allotjaments de l’Entorn de Barcelona, duta a terme pel Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona.

Pel que fa als càmping i als establiments de turisme rural, aquests obtenen resultats més discrets, amb una ocupació del 61,4 i 51,4 %, respectivament.

A nivell comarcal, les onze comarques tenen ocupacions superiors a les assolides al 2018, amb creixements d’entre els 3 i els 22 pp. Dels augments d’ocupació, destaquen els creixements del Berguedà (+21,6 pp), de l’Anoia (+15,8 pp), Bages (+15,1 pp) i Alt Penedès (+10,5 pp).

També és destacable, pel volum de places disponibles, el creixement de l’ocupació al Maresme (+7,7 pp) i el Vallès Occidental (+7,1%), i és que entre les dues comarques alberguen el 61% de les places hoteleres de l’entorn de Barcelona.

Les ocupacions mitjanes més altes al juny segueixen sent les registrades a les comarques del Vallès Occidental 90,3%, Baix Llobregat 89,4% (un 3% més que al 2018), Garraf 87,4% i Maresme 84,9%, les quatre amb valors per sobre del 80%.

L’Informe Flaix d’ocupació turística és un treball del Laboratori de Turisme de l’Oficina Tècnica de Turisme que es realitza durant els períodes de màxima afluència turística a les destinacions de les comarques barcelonines des de l’any 2009.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article