El Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat compleix aquest any el 45è aniversari de la seva fundació

Cultura.

Foto de família on la distensió va estar present tota la estona.
Foto de família on la distensió va estar present tota la estona. | Ràdio Sant Vicenç dels Horts.

El Molí dels Frares de Sant Vicenç dels Horts va ser el lloc escollit per a la festa i la celebració dels 45 anys d’existència del CECBLL, amb la col•laboració de l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat entorn al concepte territori socialment responsable.

Més d’una vuitantena de persones i més d’una vintena d’entitats, associacions i sindicats de la comarca, van voler acompanyar en aquesta efemèride digne de ser commemorada.

Per una entitat d’estudi, 45 anys són molt anys, el Centre d’estudis ha passat per moltes etapes, per moments bons i per no tan bons, però mai han perdut el seu objectiu, promocionar la comarca del Baix Llobregat des del seu coneixement.

I així ho van reconèixer les 13 entitats que van participar a l’acte, després de la visita guiada al Molí fariner que ens va fer la Roser Calpe, arxivera municipal i sòcia del Centre.

Cadascuna d’elles va fer la seva felicitació i reconeixement al Centre d’estudis, tot fent especial menció a la organització del congrés El Baix Llobregat que vem fer durant el 2016.

L’acte central el van tancar els parlaments de les autoritats presents a l’acte. L’alcalde de Sant Vicenç, Miguel Comino a qui des de l’ entitat li van agrair tot l’esforç que s’ha fet per acollir la celebració.

El Francesc Viso, coordinador de la Coordinadora de Centres d’estudi de Parla Catalana que va elogiar la feina que fan els centres d’estudi; en Jordi Gil, vicepresident del Consell comarcal i conseller d’educació; en Jordi – Xavier Romero, soci fundador del CECBLL signant de l’acta fundacional del 1974.

Per acabar la presidenta Genoveva Català, que no va evitar tindre un record especial per Oriol Junqueras amb un discurs de candent actualitat on va parlar del canvi climàtic, de la transició energètica, de feminisme, de les problemàtiques de l’habitatge o de les noves tecnologies, va cloure l’acte.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article