El jaciment arqueològic de les trinxeres de la Guerra Civil d’ Abrera es prepara per transformar-se en espai obert a la ciutadania

Societat.

Abrera vol donar a conèixer la seva memòria històrica a la població.
Abrera vol donar a conèixer la seva memòria històrica a la població.

Es tractava de la primera visita pública, coincidint amb els 80 anys de la seva construcció per part de les tropes republicanes a les darreries de la Guerra Civil.

Des de la regidoria de Patrimoni Cultural i Memòria Històrica es valora molt positivament la nombrosa assistència a l’acte, fet que demostra que el patrimoni d’Abrera interessa a la ciutadania i ja s’està valorant programar més visites com aquesta per tal d’apropar el coneixement de la historia del municipi als abrerencs i abrerenques.

Entre el públic també hi havia visitants de pobles veïns que, atrets per la singularitat d’aquest jaciment d’època contemporània, no es van perdre la magnífica explicació a càrrec de l’arqueòleg Òscar Augé, un dels experts que el van excavar.

Des de l'Ajuntament informem que el jaciment encara no està inaugurat, ja que en els pròxims mesos, les darreres tasques de senyalització i adequació del lloc donaran per acabades les intervencions de recuperació del lloc.

Des de la regidoria, però, es va voler oferir a la ciutadania aquesta visita especial després de la interessant xerrada que es va dur a terme a la Casa de Cultura el passat mes de febrer.

La campanya d'excavacions es va dur a terme el passat 2018, una operació promoguda per l'Ajuntament d'Abrera, que va rebre el suport econòmic de la Diputació de Barcelona.

Les trinxeres son unes estructures militars excavades a terra per les tropes republicanes el gener de 1939, en plena operació de retirada davant de l'exèrcit franquista.

"El jaciment és un testimoni únic que servirà per recuperar la memòria dels darrers dies de la Guerra Civil a casa nostra i de la defensa del territori i de la seva gent que van fer les tropes republicanes", exposava Gerard Bidegain, tècnic de la regidoria.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article