L’ ICTINEU 3 el submarí del Baix Llobregat continua evolucionant presentant bateries més potents i un nou braç robòtic

Emprenedors.

L’ ICTINEU 3 és una realitat baixllobregatina amb prestigi internacional de màxim nivell.
L’ ICTINEU 3 és una realitat baixllobregatina amb prestigi internacional de màxim nivell. | Twitter ICTINEU 3

Anys més tard d'haver construït el submarí ICTINEU 3, l'empresa de Sant Feliu Ictineu Submarins, ubicada a una nau del polígon industrial El Pla, ha donat a conèixer avui l'evolució i les millores que han incorporat en el seu submarí dissenyat a Sant Feliu. Actualment l'ICTINEU 3 és un dels 10 submarins del món que baixa a més profunditat i el segon de la Unió Europea.

L'alcaldessa de Sant Feliu, Lídia Muñoz, ha visitat l'empresa Ictineu per conèixer les novetats, ha estat acompanyada de la directora general d'Indústria Maria Matilde Villarroya, el conseller delegat d'ACCIÓ Joan Romero i el president de la Cambra de Comerç Indústria i Navegació de Barcelona, Joan Canadell.

La principal novetat ha estat la fabricació de bateries submarines que permeten que els submarins tripulats aconsegueixin arribar a les màximes profunditats.

Pere Forès i Carme Parerada, socis fundadors d'Ictineu Submarins, han explicat aquesta novetat: "Hem estat treballant intensament durant 3 anys en un projecte que no es podia explicar i que consisteix en la construcció d'unes bateries, igual que les que ja fèiem, però ara validades per anar a 11.500 metres de profunditat amb un submarí tripulat".

Gràcies al disseny de la nova bateria, l'ICTINEU 3 ha pogut baixar, per tercera vegada a la història, a la Fossa de les Marianes després d'haver baixat a les fosses més profundes de tres oceans més. "Ara només li queda baixar a la fossa més profunda de l'Àrtic i ja haurà fet els cinc punts més profunds dels oceans", explica Forès.

L'altra novetat de l'empresa ha estat la incorporació d'un braç robòtic que representa un salt qualitatiu important quant a les possibilitats i capacitats del submarí.

"Amb aquest nou braç, l'ICTINEU 3 ja no és un submarí només d'observació sinó que també és un vehicle d'intervenció al fons del mar, ja que amb aquest braç robòtic es poden recollir i reparar coses", afegeix Forès.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article