Les platges de Castelldefels, El Prat i Gavà incloses a una prova pilot per reduir les deixalles

Societat.

La mesura vol conscienciar a la ciutadania.
La mesura vol conscienciar a la ciutadania.

Aquestes es sumen al projecte Zero Beach creat per Rezero i eco-union amb el suport de l’Agència de Residus, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i BeMed, que té com a objectiu principal alliberar les platges dels residus, a partir de la seva prevenció.

A Gavà les accions començaran el 12 de juliol i segons precisa la 2a Tinenta d’alcalde i Presidenta de l’Àmbit de Territori, Medi Ambient i Transició Ecològica, Rosa Maria Fernández, “van encaminades a crear espais lliures de fum a les platges, establir dipòsits per envasos de begudes, foment de gots reutilitzables i campanyes de sensibilització”.

Així per exemple, es crea un espai on es prohibeix fumar, a l’alçada del carrer Amposta, en uns 40 metres lineals de sorra., en aquest indret es col•locaran cendrers a l’entrada perquè la gent apagui les cigarretes.

També en aquest punt del carrer Amposta hi haurà un punt, en el passeig, on els qui retornin l’envàs rebran 5 cèntims amb un límit màxim de 10 envasos retornats per dia.

Finalment, es comptarà amb educadors ambientals que faran campanya de sensibilització, el primer que es farà seran categoritzacions del residus trobats a les platges.

Un cop avaluat l’impacte de les mesures, es definirà un marc legal que faciliti als ajuntaments i a la ciutadania aconseguir platges sanes i de qualitat.

Les entitats impulsores creuen que les platges han de considerar-se, “no només un espai lúdic, sinó un paratge natural de qualitat i de respecte cap a la naturalesa, en coherència amb la societat Residu Zero”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article