Les restes del castell de Voltrera a Abrera ja tenen projecte per consolidar l’ estructura i aturar la degradació

Cultura.

Aquest no és documentat fins al 1027.
Aquest no és documentat fins al 1027.

També preveu un recorregut que permeti obrir l'accés al públic per visitar el conjunt que està catalogat com a BCIN (Bé Cultural d'Interès Nacional), el castell són unes restes de murs encara notables, aquesta és la part més antiga del castell, datada vers el segle XI.

El projecte, dirigit pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local, compren una actuació en les parets laterals i l'absis de la capella de Sant Pere i les restes del castell de Voltrera, així com del mur de contenció de les terres que formen la plataforma del turó.

L'import de les obres previstes en el projecte és de 195.346 euros. El turó del castell d'Abrera és un mirador privilegiat sobre les valls dels rius Llobregat i Anoia, té comunicació visual directa amb el castell de Castellví de Rosanes i amb el d'Esparreguera, tots dos a l'altra banda del riu.

En el seu cim es troben les restes del castell de Voltrera del segle X i de la capella de Sant Pere del segle XII. L'àmbit d'actuació inclou les parets laterals i l'absis de la capella de Sant Pere i les restes del castell de Voltrera, així com del mur de contenció de les terres que formen la plataforma del turó.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article