L’ AMB vol potenciar l’ economia verda i circular

Societat.

Una imatge de la presentació ahir a la sala de plens de l’ AMB.
Una imatge de la presentació ahir a la sala de plens de l’ AMB.

Aquest programa, pioner dins les administracions públiques, es destina als municipis metropolitans interessats a implementar aquestes estratègies en el seu teixit econòmic.

L'AMB pretén impulsar un model metropolità basat en la màxima eficiència en l'ús dels recursos, que promou la reutilització de residus com a font de materials i d'energia, aprofitant les sinergies dins del mateix sistema.

Per fer-ho el programa constarà de quatre serveis, anàlisi dels ecosistemes del territori, una base de dades integrada sobre l'ecosistema industrial metropolità, assessorament especialitzat i la plataforma web de recursos circulars.

Anàlisi dels ecosistemes industrials del territori; es tracta d'una anàlisi dels polígons d'activitat econòmica dels municipis per detectar oportunitats d'implementar estratègies d'economia verda i circular, que millorin la competitivitat i sostenibilitat de les empreses metropolitanes, durant els següents 12 mesos es farà aquesta anàlisi en quatre municipis metropolitans.

Base de dades integrada sobre l'ecosistema industrial metropolitana permetrà integrar la informació sobre els ecosistemes industrials dels municipis, que ja han dut a terme la seva anàlisi i la dels municipis que la faran a través d'aquest programa.

L'objectiu és guanyar perspectiva i obtenir indicadors i informació interrelacionada per elaborar nous projectes i noves polítiques, així com facilitar la col•laboració entre empreses en el desenvolupament dels seus projectes a escala metropolitana.

Assessorament especialitzat a disposició de les empreses i dels municipis metropolitans per fer accions que fomentin l'economia verda i circular i desenvolupar projectes de simbiosi industrial, aquest constarà de 200 hores de suport tècnic especialitzat fins al juny del 2020.

I un manteniment i reforç de la plataforma de recursos circulars per concentrar informació, recursos sobre projectes i experiències d'èxit, amb reculls d'informació sobre professionals i bones pràctiques en aquest àmbit.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article