Junts per Catalunya permet que Núria Marín alcaldessa socialista de l’Hospitalet propera a les tesis del PSOE presideixi la Diputació

Política.

Núria Marín dona al•lè als socialistes, la Diputació i el Consell Comarcal del Baix Llobregat seran seus amb l’ ajut de JxC.
Núria Marín dona al•lè als socialistes, la Diputació i el Consell Comarcal del Baix Llobregat seran seus amb l’ ajut de JxC.

Junts ha preferit que el PSC governi la tercera institució de Catalunya, un ens supramunicipal que manega, ni més ni menys que 1.000MEUR, Marín, més propera a les tesis del PSOE que de la branca catalanista, retorna la presidència de la Diputació als socialistes, l’ últim representant del PSC va ser Celestino Corbacho, ara regidor de Barcelona per C’s.

Di i fet pel partit de Puigdemont, no s’ han arronsat els nacionalistes tal i com ja prealertaven dies enrere i han preferit que sigui el PSC, i no ERC (ambdós tenien 16 diputats), qui governi la tercera institució del País, Junts no ha volgut reeditar el pacte entre els dos partits sobiranistes de la legislatura 2014/2019, ara les conseqüències poden ser imprevisibles.

ERC, en un acte de bona voluntat, havia ofert dilluns fins i tot la presidència a JxC si aquests evitaven que l’ actual alcaldessa de l’Hospitalet agafés la vara de comandament. Però Junts no estava per feina, malfiava dels republicans segons es remorejava des dels passadissos.

La “venjança” dels de JxC ha sigut provocada, tal i com han explicat ells mateixos aquests dies, pel fet de que ERC hagi pactat amb el PSC amb d’ altres partits, per treure les alcaldies de Sant Cugat i Figueres.

Sigui com sigui, la legislatura no serà fàcil, que un ens d’ aquestes magnituds recaigui en un govern de forces polítiques antagòniques i a més amb majoria simple, no és bona senyal.

Cal destacar que ERC, podria sumar perfectament amb els comuns i TXT 22 vots pels 23 de la coalició. Ara serà qüestió de saber un opinió molt amagada, la de Jordi Monrós, anterior portaveu de Junts a l’ Hospitalet (que per cert, s’ ha quedat sense representació) i assot de Marín que de poc ha servit, fora del govern municipal i veient com els seus vots han servit per fer-la Presidenta de la Diputació, coses del destí.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article