El creador del mural commemoratiu de l'Any Jujol140 serà l’ artista urbà estatal “Amparito”

Cultura.

Ampparito és un dels artistes més destacats d'entre els joves creadors d'art urbà a l’ estat.
Ampparito és un dels artistes més destacats d'entre els joves creadors d'art urbà a l’ estat.

A final del mes d'abril, l'Ajuntament de Sant Joan Despí va obrir un concurs per escollir l'artista encarregat de crear un mural de grans dimensions a l'espai urbà en el marc de la commemoració de l'Any Jujol140.En total, s'hi van presentar 30 artistes estatals, nacionals i internacionals (13 de Catalunya; 9 de l’ estat, i 8 de diferents punts del món).

La comissió de valoració del concurs, presidida pel tinent d'alcalde i regidor de Cultura, Àlex Medrano, i integrada per representants de l'Ajuntament de Sant Joan Despí i de la Fundació Contorno Urbano, ha avaluat totes les propostes a partir dels criteris de valoració i selecció fixats a les bases del concurs.

Aquestes són la trajectòria curricular i la formació acadèmica i artística; la participació en exhibicions, esdeveniments, festivals i exposicions; l'originalitat i la creativitat en el plantejament i/o el desenvolupament; l'obtenció de beques, premis i residències durant la trajectòria artística, i el treball continuat en la realització d'intervencions murals en l'espai públic.

L'artista que ha obtingut la màxima puntuació i que és el seleccionat per realitzar l'execució del mural de l'Any Jujol140 és Ignacio Nevado 'Ampparito'.

Graduat en Belles Arts per la Universitat Complutense de Madrid, és un jove creador madrileny que treballa subvertint objectes, significats i realitats per generar noves experiències i situacions.

L'artista està especialitzat en la realització de grans murals i basa els seus projectes des de l'experiència en el en el lloc, tot prenent com a matèria primera el context, els estímuls de l'entorn i la seva història.

Ampparito ha realitzat intervencions murals i instal•lacions en l'espai públic a Barcelona, Madrid, Itàlia, Nova Zelanda, Rússia, el Regne Unit, Noruega i França.

Ha fet diferents exposicions individuals i ha participat en exposicions col•lectives i en destacats certàmens d'art urbà com el Festival Ús de Barcelona, el Festival Nuart de Noruega, el Festival Street Prints de Nova Zelanda o el Swatch Creative Natives-Festival dels joves creadors i les noves idees de Madrid.

El mural es pintarà a la mitgera de l'edifici situat al carrer del Bon Viatge, número 2, i estarà inspirat en la figura de Josep Maria Jujol, l'artista rebrà una dotació econòmica de 6.000 euros per la seva intervenció.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article