La planta de SEAT a Martorell és la primera empresa estatal que rep components a través d’un dron

Economia.

Dimecres es realitzava oficialment el primer subministrament de peces entre dos centres productius del país.
Dimecres es realitzava oficialment el primer subministrament de peces entre dos centres productius del país.

De la mà del Grup Sesé, la companyia automobilística compta amb un servei pioner que uneix el centre logístic de situat a Abrera amb la fàbrica de SEAT a Martorell utilitzant drons que, a partir d’ara, proveirà de volants i coixins de seguretat a les línies de muntatge de SEAT.

El projecte pilot es realitza sota la supervisió de l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) i continuarà de manera experimental amb diverses circulacions al dia.

La incorporació de drons millorarà la flexibilitat de les línies de producció en connectar els poc més de dos quilòmetres que separen les dues instal•lacions per al subministrament ràpid de peces just in time a només 15 minuts, un procés que ara es realitza a través de camió i dura una hora i mitja.

D’aquesta manera, sempre que es necessiti una peça a la línia de producció es facilitarà el subministrament ràpidament, millorant així l’eficiència.

Aquesta innovació s’emmarca en el compromís de SEAT amb la Indústria 4.0. La companyia està immersa en un ambiciós procés de transformació amb l’objectiu de convertir la planta de Martorell en una fàbrica més intel•ligent, digitalitzada i connectada per impulsar l’eficiència, la flexibilitat i la sostenibilitat.

El subministrament amb drons suposa una reducció d’emissions de CO2 respecte al camió i, a més, les bateries del dron es recarreguen amb energies renovables.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article