En llibertat els membres del considerat grup criminal més actiu que operava a l’aeroport del Prat i autopistes del Baix Llobregat

Societat.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.
La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

La matinada de dilluns 8 de juliol es va dur a terme un operatiu policial a Barcelona que va culminar amb la detenció dels responsables del grup, 4 homes d’origen serbi i kosovar d’entre 40 i 50 anys.

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat Operativa de Mobilitat i de la Unitat d’Investigació de l’Àrea de Seguretat Aeroportuària de la Divisió del Transport han desarticulat un grup criminal que furtava a turistes a les àrees de servei de l’AP-7, C-31 i l’Aeroport BCN- El Prat.

La investigació es va iniciar fa 2 mesos a partir de diverses denúncies i identificacions policials. Les gestions dels investigadors van permetre identificar un grup de persones d’origen serbi i kosovar especialitzats en cometre furts a turistes de forma habitual i reiterada.

Actuaven a l’aeroport de Barcelona i a les autopistes catalanes amb l’objectiu de diversificar el lloc on delinquien per dificultar la seva localització.

Aquest fet va comportar la creació d’un equip conjunt format per investigadors dels mossos de l’Àrea de Seguretat Aeroportuària i de la Unitat Operativa de Mobilitat, encarregats de la seguretat a l’aeroport i a les autopistes catalanes.

El grup estava format per quatre membres molt estables i amb unes funcions ben determinades, però es nodria d’altres membres de forma puntual per cometre els fets quan requerien de més infraestructura.

Cada membre del grup desenvolupava unes funcions: un d’ells es dedicava a proporcionar els vehicle emprats per delinquir i els conduïa de forma habitual. Els altres dos intercanviaven el rol de distreure la víctima i el de sostreure els efectes de forma intermitent.

Fins ara, els investigadors han pogut relacionar-los amb 9 fets comesos en els gairebé 2 mesos que ha durat la investigació tot i que no es descarta que estiguin implicats en més de furts.

Fins ara, s’ha pogut acreditar que haurien obtingut més de 10.000 euros de benefici en metàl•lic, divisa estrangera i objectes de valor com joies, bosses de mà de marques de renom o electrònica.

Un dels investigats té en vigor una ordre d’allunyament de l’Autopista AP-7 emesa per un jutjat a partir d’una investigació anterior que ja el relacionava amb aquest tipus de furts especialitzats.

D’aquesta manera , el detingut hauria trencat aquesta ordre ja que se’l relaciona amb un furt a l’AP-7. Cal tenir en compte que habitualment aquesta mesura judicial és respectada pels investigats en la majoria dels casos ja que els pot comportar pena de presó.

Durant aquest temps, els investigadors han acreditat que els 4 detinguts tenen un grau d’especialització molt elevat, perfeccionat al llarg dels anys.

També actuaven i es coordinaven amb altres delinqüents habituals. Escollien víctimes d’origen estranger, per les grans quantitats de diners que acostumen a portar.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article