Cloenda del primer Consell d'Adolescents de Molins de Rei una iniciativa pionera al Baix Llobregat

Societat.

També han treballat en la creació del logotip i de la web del consell.
També han treballat en la creació del logotip i de la web del consell.

Dimecres 10 de juliol a les 18h es va fer el tancament de curs del 1r Consell d'Adolescents de Molins de Rei a la sala d'actes de la Federació Obrera. L'acte va estar presidit per l'alcalde de la vila, Xavi Paz, i per la Presidenta de l'Àrea de Serveis a la Persona, Ainoa García.

El Consell d'Adolescents de Molins de Rei està format per 30 adolescents que, de manera voluntària, es van oferir per ser consellers i conselleres.

Tots són alumnat de 1r a 4t de l'ESO dels centres de secundària de Molins de Rei: INS Bernat el Ferrer, INS Lluís de Requesens, Col•legi Manyanet i Col•legi Virolai.

La creació del Consell d'Adolescents va néixer de l’interès de l'Ajuntament de Molins de Rei per obrir un nou espai de participació per la ciutadania més jove del municipi, donant així continuïtat al projecte de participació infantil que es va iniciar amb el Consell d'Infants l'any 2016.

Tot això amb l'objectiu d'incorporar-los a la vida pública a través de la seva mirada, coneixent què pensen i descobrint allò que els amoïna, i que els i les adolescents de la vila desenvolupin diferents habilitats com l'empatia, el diàleg, l'esperit crític i la capacitat de participació en els assumptes públics.

El Consell d'Adolescents es continuarà reunint un cop al mes durant tot l'any. El seu mandat es preveu que sigui de quatre anys, però seran els mateixos adolescents qui decidiran aquesta qüestió i d'altres quan elaborin els reglaments de funcionament a partir de setembre'19.

Per últim, han detallat totes les idees que tenen per la Festa Major. Entre altres activitats: celebrar el joc de la pastanaga; un holly festival; més correfocs o el grup de música que els agradaria gaudir en directe.

La regidora Ainoa García els ha encoratjat a seguir treballant per transformar el dia a dia del nostre municipi i que siguin sent un dels principals protagonistes.

Per la seva part, l'alcalde de la vila, Xavi Paz, s'ha compromès a seguir endavant amb el Consell d'Adolescents i donar continuïtat a les polítiques participatives que ja fa tres anys que duu a terme el Consell d'Infants. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article