Olesa es suma per protegir les orenetes i organitza una sortida per elaborar el cens al municipi

Societat.

El departament de Medi Ambient de l’Ajuntament proposava per aquest dissabte una sortida guiada per censar orenetes.
El departament de Medi Ambient de l’Ajuntament proposava per aquest dissabte una sortida guiada per censar orenetes.

D’aquesta manera, l’Ajuntament es suma al Projecte Orenetes, una iniciativa de l’Institut Català d’Ornitologia per estudiar els ocells i el medi urbà així com el seguiment dels nius d’oreneta cuablanca arreu de Catalunya.

La sortida ha servit per ajudar a estimar quina població d’orenetes hi ha a Olesa de Montserrat i alhora aprendre, de forma directa, quin és l’hàbitat d’aquesta au protegida.

El mateix dissabte al matí es va fer una petita formació i acte seguit es va resseguir l’entorn urbà fent el cens, el lloc de trobada serà la plaça de Fèlix Figueras i Aragay i va començar a les 9 del matí i fins a les dues del migdia.

La sortida organitzada per l’Ajuntament d’Olesa per a aquest dissabte s’emmarcava dins el Projecte Orenetes impulsat per l’Institut Català d’Ornitologia.

El projecte se centra en les orenetes cuablanca, ja que té una àmplia distribució arreu de Catalunya, Balears i el País Valencià perquè és una espècie que cria pràcticament a tots els pobles, des del nivell del mar a l’alta muntanya.

Té el costum de nidificar a les façanes, fet que les fa properes a les persones i de fàcil observació. L’objectiu de la campanya és sensibilitzar la ciutadania del valor del patrimoni natural de l’entorn immediat i potenciar el lligam de les persones amb les aus i incentivar el seu respecte. Per a més informació sobre el projecte es pot visitar el web www.orenetes.cat

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article