Castelldefels recupera la torre de Gabriel Folquer una construcció del segle XVI

Societat.

Com la resta de torres del municipi, són talaies o miradors de guaita construïdes per mirar de preservar la seguretat de la població davant els atacs dels bàrbars.
Com la resta de torres del municipi, són talaies o miradors de guaita construïdes per mirar de preservar la seguretat de la població davant els atacs dels bàrbars.

L'estat actual de la torre de Gabriel Folquer, que es troba al carrer d'Arcadi Balaguer, entre Einstein i Tomàs Edison, feia necessària una rehabilitació que aturés i revertís la seva creixent degradació.

El projecte de rehabilitació que s'ha posat en marxa aquest juliol es basa en tres aspectes fonamentals: el coneixement, la cobertura i la restauració de les façanes.

Pel que fa al coneixement de l'edificació, en primer lloc s'ha dut a terme un acurat estudi històric i de context de la torre, així com dels materials que la componen, per saber-ne més del seus trets distintius i poder documentar-la millor i rehabilitar-la amb un millor coneixement.

El segon aspecte és la restitució de la teulada. La torre es trobava sense coberta, cosa que la deixava desprotegida davant els factors climatològics.

És especialment important mantenir una bona protecció contra l'entrada d'aigua als edificis, perquè aquest és el factor principal de la degradació.

El projecte contempla la col•locació d'una nova coberta lleugera de fusta i zinc que, mantenint la imatge exterior de l'edificació, permetrà protegir l'edifici de l'entrada d'aigües de la pluja.

La tercera de les accions és la restauració de les façanes exteriors, es durà a terme una restauració acurada de les façanes, eliminant els elements afegits i restaurant els acabats originals de les mateixes amb tècniques de restauració i materials tradicionals.

La restauració de la torre, que té un termini d'execució de 14 setmanes, té un preu de licitació de 81.347,21 € (abans de l'IVA), i ha estat adjudicada per 78.231,16 € (abans de l'IVA).

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article