En perill la reobertura de la piscina coberta d’Olesa a la data prevista

Societat.

Diferents departaments municipals estan treballant per tal que les obres puguin continuar al més aviat possible.
Diferents departaments municipals estan treballant per tal que les obres puguin continuar al més aviat possible.

El concurs per a l’adjudicació d’un seguit de treballs complementaris a les obres del nou mòdul de vestidors de la piscina coberta municipal d’Olesa ha quedat desert, una incidència que posa en perill la reobertura per a l’inici habitual de la temporada d’hivern.

Els treballs, des de la seva represa un cop rescindit el contracte amb la primera empresa adjudicatària (per incompliment del contracte de la constructora), havien anat a càrrec de l’empresa Vilor, el contracte amb la qual va finalitzar a principis de juny.

Per aquesta raó l’Ajuntament va licitar uns treballs complementaris, que inclouen principalment treballs d’instal•lacions que han de permetre posar en funcionament la nova maquinària de clima, indispensable per obrir la piscina coberta.

La licitació, però, ha quedat deserta per causes no imputables a l’Ajuntament, que en tot moment ha treballat amb els terminis correctes per poder adjudicar de nou les obres aquest mes de juliol.

En concret, al concurs s’hi van presentar dues empreses, però els treballs no s’han pogut adjudicar a cap de les dues, en el primer cas l’empresa no va aportar la garantia que legalment ha de presentar l’adjudicatària, i en segon cas, ha estat la mateixa empresa la que s’ha autodescartat en no tenir capacitat per assumir l’obra.

Ara, la maquinària administrativa municipal està treballant per fer un nou procediment d’adjudicació de les obres pendents al més aviat possible, ja que l’objectiu és que l’empresa pugui iniciar els treballs de seguida.

La previsió amb la qual treballa l’Ajuntament és que la setmana vinent es pugui adjudicar l’obra pendent a través d’un procediment negociat, que és l’alternativa més ràpida que permet la llei quan un concurs queda desert.

El passat mes de maig es va donar per finalitzat el gruix de les obres d’aquesta primera fase de remodelació de la piscina coberta municipal.

Els treballs fins ara han contemplat l’enderroc dels mòduls antics de vestidors i sala de màquines, per construir un nou edifici que acull els vestidors per a la piscina d’hivern i d’estiu, i la sala de màquines, amb espai per aixecar una nova planta per a una futura sala de fitness.

També s’ha renovat completament l’accés a les dues piscines municipals, la coberta i la d’estiu. L’import total d’aquesta primera fase de reforma i millora del complex esportiu de les Planes és de 857.000 euros, als quals cal sumar els prop de 100.000 euros d’una nova deshumectadora.

La segona preveu adaptar a la normativa el nou vas de la piscina, renovar-ne els revestiments, la il•luminació, les obertures i eliminar les humitats. Es calcula que els treballs tindran un cost d’uns 600.000 euros.

Finalment, la tercera fase consistirà a aixecar una planta superior sobre els nous vestidors de la fase 1. Aquest nou edifici tindrà diverses sales per a l’activitat de fitnes, sala de musculació i de maquinària i altres usos individuals i col•lectius. El cost d’aquest darrera fase s’estima en uns 500.000 euros.

Per fer possible aquestes fases l’Ajuntament necessita el finançament del Consell Català de l’Esport, que fa mesos va anunciar que no té previst treure en breu cap convocatòria d’ajuts.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article