Esquerra Republicana de Catalunya plantejarà en el proper Ple de l’Hospitalet la necessitat de millorar la participació ciutadana

Política.

Esquerra Republicana de Catalunya proposa elaborar un Pla de Zones d'Ombra, per millorar i ampliar els espais.
Esquerra Republicana de Catalunya proposa elaborar un Pla de Zones d'Ombra, per millorar i ampliar els espais.

Aquesta iniciativa ja havia estat debatuda en el darrer mandat, amb una altra moció presentada el juny de 2016 pels republicans que, tot i haver estat aprovada, no s'ha portat fins ara a terme.

El portaveu republicà, Antoni Garcia, ja va manifestar durant el seu discurs al Ple de constitució del nou mandat 2019-2023 que “no pot ser que els ciutadans i ciutadanes de l'Hospitalet participin en política, en el disseny d'aquesta ciutat, únicament cada quatre anys”.

En aquest sentit, Garcia va reclamar reformar els consells de districte i el consell de ciutat, i “fer possible consultes ciutadanes en temes importants”.

La moció que defensarà el grup municipal republicà instarà a presentar en un termini màxim de sis mesos una proposta de modificació dels reglaments orgànics de Participació i de Ple, per culminar així el treball iniciat en l'anterior mandat amb l'altra moció presentada el 2016 per Esquerra Republicana i ja aprovada.

El grup municipal d'Esquerra Republicana també ha presentat una moció per garantir espais d'ombra als parcs de jocs infantils, places i llocs d'esbarjo de la ciutat.

Aquests espais poden provocar inconvenients, especialment ara durant l'estiu i amb onades de calor, degut al dèficit d'ombra i el risc per a la salut en especial per col•lectius més vulnerables, com infants i gent gran, i que fa que molts d'ells estiguin infrautilitzats durant bona part del dia.

Aquesta és una qüestió recurrent, ja debatuda i amb diferents mocions aprovades els darrers anys, però que segueix sense resoldre's. Així, el portaveu Antoni Garcia ha lamentat que “cada estiu ens trobem amb la mateixa situació, amb entorns sense espais d’ombra, envoltats de ciment i sense la suficient cobertura verda”.

Per això, el portaveu republicà ha reclamat trobar “solucions efectives per donar resposta a aquest problema, per millorar l’espai públic, i en especial els parcs infantils”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article