Esplugues aposta per potenciar l’ emprenedoria femenina i apropar les noies a la ciència i la tecnologia

Societat.

Es vol animar a les noies a participar més de la Ciència i la tecnologia, un mon ocupat pels homes.
Es vol animar a les noies a participar més de la Ciència i la tecnologia, un mon ocupat pels homes. | @donesllobregat

La jornada va cloure amb una sessió pràctica per part d’alumnes de primària de les escoles Folch i Torres i Lola Anglada que han participat a la iniciativa Girls for Change, consistent en idear i crear aplicacions de mòbil per resoldre problemes quotidians.

La Jornada Emprenem, que organitza cada estiu l'Ajuntament i el Consell Comarcal per tractar sobre emprenedoria femenina, s'ha centrat enguany en com apropar les ciències i les tecnologies a les noies, ja que una gran majoria de professionals d'aquest sector són homes.

La jornada va constar d'una conferència de Clara Grima, doctora en Matemàtiques per la Universitat de Sevilla, titulada Alicia en el país de los algoritmos.

Una ponència a manera de conte –recolzada amb il•lustracions en directe de Raquel Gu– en què Alícia descobreix què de bo i què de dolent té el món de les matemàtiques i els algoritmes (et fan guanyar en qualitat de vida però també hi ha qui els utilitza per controlar el món) i acaba amb la conclusió que "no és un món fred i de freakies, sinó que qui sap matemàtiques té superpoders, per millorar el món i per lluitar contra qui en fa un mal ús".

Durant la presentació, l’alcaldessa, Pilar Díaz, va recordar que Esplugues està desenvolupant el projecte +Dones3 (Ciència, Talent i Tecnologia) per fomentar l’interès per la ciència i les tecnologies entre les alumnes: “Volem empoderar les dones; no per ser dones tenim determinats límits”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article