Creada la “Xarxa Antirumors” de Sant Feliu per desmuntar estereotips i prejudicis que han arrelat en l'imaginari col•lectiu

Societat.

Les xarxes socials són un viver per aquesta xacra social del segle XXI.
Les xarxes socials són un viver per aquesta xacra social del segle XXI.

Sant Feliu treballa activament des de diferents àmbits per fomentar la convivència i el civisme a la ciutat, malgrat això, hi ha com a molts municipis, falsos rumors i estereotips negatius que generen una imatge esbiaixada de determinats col•lectius i impedeixen la cohesió social a la ciutat.

Per combatre aquests rumors i estereotips s'ha creat la Xarxa Antirumors de Sant Feliu, una iniciativa configurada per entitats del municipi i ciutadania a títol individual que, conjuntament amb l'Ajuntament, pretén fer front. La participació ciutadana és bàsica en la detecció de rumors.

Per això, la Xarxa disposa d'un espai web antirumors, i d'una adreça de contacte a través de la qual la ciutadania pot comunicar aquells rumors que detecti a la ciutat.

El rumors són comentaris i declaracions que no estan basades en fets ni en dades objectives i que assenyalen determinades persones, col•lectius i esdeveniments, generant sospites entorn seu. Tenen especial incidència en l'àmbit de la proximitat local i afecten les relacions interpersonals més immediates.

Es reprodueixen perquè hi ha un gran nombre de persones que se'ls creu i els repeteix sense qüestionar-los, arrelen fort perquè tracten temes que tenen importància per a la població que els escolta i, sobre tot, si es donen en contextos d'incertesa i ambigüitat.

La ciutadania pot demanar en aquesta mateixa adreça (antirumors@santfeliu.cat) informació sobre com combatre els rumors i com formar-se com a agent antirumor.

Els agents antirumors són persones que tenen la tasca de desmuntar, a través de les relacions de proximitat i les xarxes socials, totes aquelles falses informacions i notícies que circulen en contra de la diversitat.

A través de la Xarxa Antirumors reben una formació prèvia on adquireixen coneixements teòrics i habilitats pràctiques per a la consecució de la seva tasca.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article