La nova estació de metro Ernest Lluch situada entre les de Collblanc i Pubilla Cases avança en els terminis de construcció

Societat.

La posada en funcionament de la nova estació permetrà un estalvi d’emissions de CO2  de 670 tones equivalent anuals.
La posada en funcionament de la nova estació permetrà un estalvi d’emissions de CO2 de 670 tones equivalent anuals.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha visitat avui, acompanyat de l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, i de la segona tinenta d’Alcaldia de Barcelona, Janet Sanz, les obres que el Departament ha iniciat recentment per a completar l’estació de metro de l’L5 d’Ernest Lluch. Aquests treballs compten amb una inversió de 15 milions d’euros.

La nova parada de l'L5 se situa entre les estacions de Collblanc i Pubilla Cases, actualment separades per 1,2 quilòmetres –quan la distància habitual entre estacions és d’entre 700 i 800 metres.

A més, esdevindrà un punt que afavorirà la intermodalitat en transport públic, ja que permetrà la correspondència amb les línies T1, T2 i T3 del Trambaix.

L’estació ja té executada l’obra civil, així, els treballs que s’executaran inclouen el condicionament interior, la formació dels accessos, l’arquitectura, els acabats i les instal•lacions, juntament amb les construccions auxiliars de la nova estació, així com un nou pou de ventilació i un conjunt d’actuacions de reforç i drenatge de la infraestructura.

L’estació disposarà de tres nivells: carrer, vestíbul i andanes, el vestíbul, amb un accés per municipi a banda i banda del carrer de Collblanc, se situa a la cruïlla de la parada del Trambaix.

A l’altre extrem de l’estació, a la cantonada amb el carrer d’Ernest Lluch de l’Hospitalet de Llobregat, s’emplaçarà la sortida d’emergència. L’execució de les obres comportarà afectacions en el servei de metro entre el 29 de juliol i l’1 de setembre, que consistiran en la interrupció de la circulació entre les estacions de Can Vidalet i Collblanc.

En conseqüència, quedarà sense servei l’estació de Pubilla Cases, la resta de la línia 5, entre Cornellà Centre i Can Vidalet, d’una banda, i de Collblanc a Vall d’Hebron, de l’altra, funcionarà amb normalitat.

Per a facilitar la mobilitat, s’habilitarà un servei especial d’autobusos que cobrirà el tram en obres entre Can Vidalet i Collblanc amb parada a l’estació intermèdia de Pubilla Cases, amb el mateix horari del metro. En paral•lel, existeixen altres combinacions amb la xarxa de transport ferroviari i de superfície existent a la zona.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article