En marxa la companyia energètica publico privada ciutadana de Viladecans un projecte escollit i finançat per Europa

Societat., Economia.

Els primers ciutadans signaran el contracte el dimarts a les 18.30 hores a les oficines del Vilawatt a la plaça de la Constitució.
Els primers ciutadans signaran el contracte el dimarts a les 18.30 hores a les oficines del Vilawatt a la plaça de la Constitució.

La ciutadania de Viladecans podrà, des de dimarts vinent, contractar l’electricitat a través de Vilawatt, la companyia energètica publico privada ciutadana de Viladecans.

Culminat ja el procés administratiu -inclòs el concurs per escollir l’empresa subministradora, que va guanyar la companyia catalana Aura-, s’ha constituït formalment el nou operador energètic Vilawatt, un consorci format per un conjunt d’entitats públiques, privades i veïns i veïnes que han accedit a través de l’Associació Ciutadana per a la Transició Energètica.

Es tracta d’un procés obert a tota la ciutadania que vulgui participar Els primers clients del nou operador seran, precisament, onze membres fundadors d’aquesta associació, que s’ha creat amb els objectius de caminar cap a la transició energètica, crear una nova cultura de l'energia, i fer-ho d'una manera innovadora.

El projecte Vilawatt necessita la implicació i participació ciutadana en tot el procés i el naixement de l’Associació Ciutadana per a la Transició Energètica ha estat tota una fita.

Per això, la companyia ha oferit als membres fundacionals de l’entitat l’oportunitat de ser els primers clients. El Vilawatt va ser un dels tres projectes escollits per la Unió Europea, a través de la primera convocatòria de la iniciativa Urban Innovative Actions –l’octubre del 2016–, per impulsar projectes municipals innovadors sobre transició energètica.

Les propostes escollides, entre 113 candidatures, van ser les de Viladecans, París i Göteborg, la inversió total és de 5,3 milions d’euros. La Unió Europea aporta un 80 %, uns 4,2 milions d’euros.

La Unió Europea va valorar que el projecte fos “innovador i experimental” per introduir “solucions per millorar l’eficiència i reduir la dependència de les energies fòssils”, així com també “la implicació activa de la ciutadania en la iniciativa”.

L’objectiu del programa europeu és experimentar iniciatives, replicables en el futur en altres ciutats, a partir d’idees audaces, desenvolupades en comunitat i orientades als resultats, que no s'hagin provat fins al moment per fer front a desafiaments compartits i estudiar així com responen aquestes idees davant la complexitat de la vida real.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article