El Consell Comarcal del Baix Llobregat i Bombers de la Generalitat han organitzat una jornada per debatre sobre la nova tipologia d’incendis forestals

Societat.

Fruit del canvi climàtic cal la necessitat de seguir avançant en la coordinació de les diferents administracions i entitats que gestionen l’emergència en cas d’incendi.
Fruit del canvi climàtic cal la necessitat de seguir avançant en la coordinació de les diferents administracions i entitats que gestionen l’emergència en cas d’incendi.

El Baix Llobregat té més de 22.500 ha entre boscos i bosquines, i el risc d’incendi forestal és un dels problemes que genera més inquietud als municipis de la comarca.

El bosc és un actiu social, ambiental i econòmic, i des del Consell Comarcal s’aposta per promoure’n la gestió a través de projectes com les Muntanyes del Baix o col•laborant amb el Parc Rural del Montserrat.

El president del Consell Comarcal, Josep Perpinyà, (en el seu últim acte), ha estat l’encarregat de donar la benvinguda a la jornada, acompanyat del Conseller Comarcal de Medi Ambient, Jesús Blanco i d’en Joan Rovira, cap de la REMS de Bombers.

La jornada, adreçada a responsables tècnics i polítics municipals i a entitats vinculades a la gestió d’emergències, en Marc Castellnou, analista en cap dels GRAF, ha exposat casos i escenaris d’incendis extrems vinculats al canvi climàtic. Al seu torn, en Joan Rovira, ha centrat la seva intervenció en la gestió de l’emergència vinculada al foc forestal.

Tot seguit, s’ha fet una taula rodona centrada en el repte que comporta la millora de la coordinació entre cossos i entitats que actuen quan hi ha foc al bosc: Policia local, Diputació de Barcelona, Agents Rurals, Bombers, Protecció Civil, Servei d’Emergències Mèdiques, ADF i Mossos d’Esquadra.

La jornada, que s’emmarca en la col•laboració entre el Consell Comarcal i Bombers de la Generalitat, ha servit per posar l’emergència vinculada als incendis forestals i el repte de la millora de la coordinació entre cossos i entitats actuants sobre la taula.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article