Olesa quantifica en quasi 300000€ durant deu anys per substituir contenidors cremats

Societat.

Des del 2009 han cremat a Olesa un total de 331 contenidors.
Des del 2009 han cremat a Olesa un total de 331 contenidors.

L’any amb un nombre més elevat de contenidors cremats va ser el 2018, amb un total de 67, seguit del 2017, amb 52.

Aquest 2019 ja en són 14 els contenidors cremats, els darrers, tres contenidors de resta, envasos lleugers i vidre ubicats al carrer de Jaume Balmes, el punt del contenidors municipi que més cremades pateix.

El cost que suposa la crema de contenidors en aquests darrers deu anys és molt elevat, amb un total de 288.000 euros. I són diners, ha recordat la regidora, que es podrien destinar a serveis molt més profitosos per a la ciutadania que la reposició de contenidors a causa d’actes vandàlics.

I és que, si bé alguns casos de contenidors cremats es deuen a accidents, majoritàriament es tracta d’actes de vandalisme, ja siguin puntuals o bé organitzats com ara diverses onades d’incendis que es van donar el 2016 i el 2017, amb nombrosos contenidors cremats en una sola nit. En alguns casos, i gràcies a la col•laboració ciutadana, es va aconseguir detenir els autors. Darrerament, un dels punts més afectats per la crema de contenidors és el carrer de Jaume Balmes, a Sant Bernat.

Davant la situació, i per evitar que aquest 2019 el nombre de contenidors cremats sigui tan elevat com al 2019, l’Ajuntament d’Olesa està analitzant diferents possibilitats, amb la coordinació de les regidories de Medi Ambient i Seguretat Ciutadana. L’objectiu és que es puguin analitzar més bé les causes i punts sensibles per intentar evitar la proliferació d’aquests actes vandàlics.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article