25 aniversari de la mort de Joan N. García-Nieto figura referent per CCOO del Baix Llobregat i el PSUC-ICV

Societat.

García Nieto va ser una figura amb una personalitat polièdrica.
García Nieto va ser una figura amb una personalitat polièdrica.

El sindicat, juntament amb el partit amb el que va militar García-Nieto, el PSUC- ICV, anunciaven que organitzaran un acte el proper 7 d’octubre, dia mundial del treball digne al local de CCOO a Cornellà.

Aquest comptarà amb la presència de persones destacades de la comarca que exposaran el perfil polític, sindical, de docent i investigador, d’intel•lectual compromès, d’activista social i també es projectarà un vídeo per l’ocasió que resumeix la seva trajectòria multidisciplinar.

Una àmplia delegació de CCOO i d’altres persones d’entitats, es concentraven al monòlit que va erigir la ciutat de Cornellà a Joan N. García-Nieto al Parc Rosa Sensat i Vila. Posteriorment es van traslladar al Centre Borja de Sant Cugat, que es el lloc on descansen les seves despulles i han fet una ofrena floral.

Benigno Martínez, amic personal i membre de CCOO va iniciar l’acte lloant la figura de Garcia-Nieto, destacant dues idees del que va suposar per Cornellà i per a la comarca del Baix Llobregat: “la primera és que mai va renunciar a la seva fe cristiana, viscuda en la Companyia de Jesús i en la comunitat de Base de Cornellà, sent impulsor amb l’Alfonso Carlos Comín del moviment Cristians pel Socialisme, que volia impulsar un diàleg marxisme-cristianisme que va esdevenir un instrument eficaç per esborrar la frontera que podia haver-hi entre els cristians i els militants obrers en els sindicats i partits de classe."

La segona idea cobreix el seu compromís sindical, polític, intel•lectual i d’activista social, "posant la seva capacitat d'anàlisi crítica i les seves propostes per un nou futur en clau d’Utopia. Sindicalista unitari i amb orgull de ser de CCOO, compromès políticament en el PSUC i IC, activista compromès a Sant Ildefons, a la Coordinadora contra la Marginació, al costat dels més exclosos i vulnerables de l'escala social. A la seva última etapa aquesta dedicació va ser una veritable obsessió”.

Després ha pres la paraula Gonçal Èvole, que en nom de l’Associació per la Memòria Històrica Antifranquista i Democràtica del Baix Llobregat, ha expressat el que va significar per a ell la figura i el llegat vigent del jesuïta compromès.

Va cloure l’acte la Saida Ehliluch, secretària de Socioeconomia i Aliances Socials de CCOO Baix Llobregat-Alt Penedès-Anoia-Garraf, que afirmava, “reivindiquem un llegat per a nosaltres fonamental perquè combina l’honestedat d’un compromís amb les causes unitàries, amb els més febles, i amb les classes treballadores. Gràcies a persones com Joan N. García-Nieto que van lluitar, valorem els drets que tenim i continuem situant-nos en el costat dels drets, les llibertats i en la lluita per la igualtat i la utopia”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article