Crida a extremar les precaucions en el dia de més intensitat de l'onada de calor i davant l'alt risc d'incendi forestal

Societat.

Avui serà un dels dies més calurosos de l' any alhora amb més risc d' incendis.
Avui serà un dels dies més calurosos de l' any alhora amb més risc d' incendis.

Protecció Civil de la Generalitat manté en fase d’ALERTA el Pla d’emergències PROCICAT per l’onada de calor que afecta Catalunya des del passat dilluns 22 de juliol i que avui dimecres assolirà el seu pic màxim de temperatura.

Igualment es manté, un dia més, el Pla INFOCAT en fase de Prealerta per l’elevat risc d’incendi a molts punts del país, situació que es va agreujant a mida que avança l’onada de calor amb altes temperatures i humitats baixes.

Cal recordar també que en combinació amb les altes temperatures s’està registrant l’augment dels valors d’ozó troposfèric que poden provocar afectacions respiratòries, sobre tot en la població més vulnerable.

Davant d’aquesta situació sostinguda d’elevades temperatures i alt risc d’incendi, Protecció Civil recorda la importància de no baixar la guàrdia i seguir les recomanacions d’autoprotecció en aquesta tercera onada de calor de l’estiu, i també extremar la prudència en les activitats en el medi natural per evitar un incendi forestal.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya avui està previst que s’assoleixi el pic de calor i les superacions del llindar es podran produir a qualsevol punt, amb més probabilitat a les comarques centrals i a ponent.

Demà dijous es preveu que les temperatures seguiran sent molt altes però amb menor probabilitat de superar els llindars de temperatura extrema i reduint l’afectació a les comarques de l’interior de Catalunya.

En el tercer dia d’onada de calor, Protecció Civil de la Generalitat segueix demanant als Ajuntaments que prevegin llocs frescos o sales amb aire condicionat en cas que sigui necessari el seu ús i tinguin especial vigilància de les persones majors de 75 anys, sense suport familiar o sense recursos.

Persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat; persones que hagin de romandre o fer activitat física a l'aire lliure (incloses les activitats laborals) i persones amb malalties cròniques.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article