Balmón alcalde de Cornellà serà el número dos a l’ AMB en un pacte entre Comuns, PSC, ERC i JxC

Política.

El Consell Metropolità està format per 90 consellers i conselleres i és el màxim òrgan de govern de l'AMB.
El Consell Metropolità està format per 90 consellers i conselleres i és el màxim òrgan de govern de l'AMB.

Avui es constituirà el Consell Metropolità, màxim òrgan de govern de l'AMB, l’acord preveu l’elecció d’Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, com a presidenta de l’AMB i la designació d’Antonio Balmón, alcalde de Cornellà de Llobregat, com a vicepresident executiu, així com el repartiment de responsabilitats institucionals i de govern entre totes les forces signants.

El nou acord programàtic conté fins a 54 objectius amb un fort contingut social, i la prioritat a les mesures de vertebració del territori metropolità, de millora de la cohesió social i de mobilitat sostenible sobre la base del transport públic.

També inclou l’estratègia per fer realitat una important oferta d’habitatge assequible i de qualitat, la proposta del Pla director urbanístic metropolità, i mesures per fer front a l’emergència del canvi climàtic, per garantir un medi ambient saludable i l’aprofitament racional dels recursos naturals.

Així mateix, el programa de govern aposta pel progrés socioeconòmic de la metròpolis, com a motor de l’ocupació i el benestar. També es manifesta la voluntat d’aprofundir les relacions de cooperació amb la resta de institucions locals de la regió metropolitana de Barcelona.

El nou Acord de Govern busca també la implicació de la ciutadania en la presa de decisions, per tal de garantir la participació ciutadana i la màxima transparència mitjançant els espais d’accés a la informació i comunicació metropolitanes i els processos participatius.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article