El Servei Comarcal de Joventut ha fet 53 visites a 17 municipis del Baix Llobregat per detectar mancances a les activitats locals d’ estiu i assessorar-les

Societat.

Entre el 25 de juny i el 2 d’agost de 2019, s’han notificat, al Baix Llobregat, un total de 549 activitats.
Entre el 25 de juny i el 2 d’agost de 2019, s’han notificat, al Baix Llobregat, un total de 549 activitats.

Durant l’estiu es multiplica l’oferta d’experiències d’educació en el lleure adreçada a infants i joves, les quals contribueixen de forma notable al creixement integral d’aquests, així com a la promoció d’una societat més responsable i compromesa.

Les visites de comprovació realitzades pel SCJ del Baix Llobregat tenen la finalitat de garantir la qualitat pedagògica de les activitats de lleure, per una banda, i de vetllar per la seguretat de les persones que hi participen, per una altra.

Al llarg d’aquesta campanya, l’equip professional del SCJ del Baix Llobregat ha realitzat un total de 53 visites de comprovació a activitats d’educació en el lleure, repartides en 17 municipis de la comarca: Castelldefels, Cervelló, Collbató, Corbera de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Gavà, Molins de Rei, Olesa de Montserrat, Pallejà, El Papiol, El Prat de Llobregat, Sant Andreu de la Barca Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Vallirana i Viladecans.

Més enllà de conèixer de primera mà com actuen les entitats i empreses que organitzen activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil a la comarca, la funció de les visites també incorpora un tarannà orientador i pedagògic davant les irregularitats i mancances rellevants que s’hi puguin detectar.

Consegüentment, les visites a activitats d’educació en el lleure notificades es compaginen amb la recerca i la identificació d’accions que no han estat comunicades pels canals formalment establerts.

En aquests casos, es duu a terme una visita d’informació i assessorament per tal que s’adoptin les mesures necessàries que garanteixin el compliment del Decret 267/2016.

Al capdavall, el SCJ cerca, sobretot, que els infants i joves participin en activitats d’educació en el lleure enriquidores, en un entorn segur i que, per tant, s’adeqüin a la normativa vigent en tots els aspectes.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article