Corbera instal•la un vestidor per persones no-binàries a la piscina municipal

Societat.

Les persones que utilitzin aquest vestidor podran accedir a la piscina per la porta lateral.
Les persones que utilitzin aquest vestidor podran accedir a la piscina per la porta lateral.

Pas endavant del petit municipi del Baix Llobregat per assolir la igualtat envers la diversitat de gènere.

Mesura pionera al Baix Llobregat i segurament a Catalunya, l'Ajuntament corberenc ha posat en marxa un vestidor no-binari a la zona de la piscina municipal, per tal que pugui ser utilitzat per persones amb aquesta identitat sexual.

Les persones no-binàries (o de gènere no-binari) són les que tenen una identitat de gènere que se situa fora de la classificació tradicional home-dona, és a dir, fora de la divisió de gèneres fixada des de l'anomenat binarisme de gènere.

El binarisme de gènere estableix una divisió dràstica entre homes i dones, fonamentada inicialment en les característiques biològiques de naixement, i assigna, més enllà de la biologia, uns rols predeterminats (de comportament, de manera de parlar, de manera de vestir i, en definitiva, de manera de viure i sentir) a cadascuna d’aquestes categories.

Podríem dir que són les persones que no s’identifiquen amb cap gènere, ni com a homes ni com a dones, que s’identifiquen amb tots dos gèneres alhora o amb una combinació de tots dos, o que tenen una identitat inclassificable o canviant segons el moment.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article