El delegat del Govern a Barcelona visita el camp de treball d'arqueologia de la vil•la romana de Gavà

Societat.

La Direcció General de Joventut ha registrat, fins a dia d’avui, un total de 2.805 activitats de lleure per aquest estiu a les comarques barcelonines.
La Direcció General de Joventut ha registrat, fins a dia d’avui, un total de 2.805 activitats de lleure per aquest estiu a les comarques barcelonines.

Cal remarcar que el Baix Llobregat és la segona comarca, amb el Barcelonès com a primera, amb més participants inscrits a les activitats de lleure que s’ organitzen des del Departament de Joventut.

Són dades que el delegat territorial del Govern a Barcelona, Juli Fernàndez, ha mostrat durant la visita al camp de treball “Vil•la Romana de Can Valls” que té lloc a Gavà (Baix Llobregat), acompanyat de la coordinadora territorial de Joventut a Barcelona, Laura Ribalaiga, del primer tinent alcalde de Gavà, Jordi Tort, i del director del Museu de Gavà, Josep Bosch, entre d’altres.

Aquest camp de treball organitzat per Joventut i gestionat per la Fundació Pere Tarrés acull un total de 24 nois i noies de 14 a 17 anys que durant dues setmanes fan tasques de neteja, manteniment i descobertes d’estructures arqueològiques a les vil•la romana de Can Valls.

A més de fer més visible i accessible a la ciutadania aquest bé patrimonial situat al pla de Carat, a ponent del nucli urbà de Gavà, l’objectiu del camp de treball és fomentar la convivència i el compromís entre els participants.

Així mateix, els joves també faran tallers i jocs relacionats amb la temàtica del camp de treball, així com excursions de descoberta al Museu de Gavà, el Parc Arqueològic Mines de Gavà, el refugi antieri de la Guerra civil, el castell d’Eramprunyà o la platja.

Fernàndez ha agraït als nois i noies la feina que fan al camp de treball ja que "ajuden i, de fet són una part imprescindible, per recuperar el patrimoni del nostre país, fent una tasca increïble".

El delegat ha destacat que mitjançant aquestes activitats de lleure "aconseguim el seu interès per l'arqueologia i per implicar-se en millorar el territori, compartint experiències vitals que els ajuden a emancipar-se i a participar de la vida i de la societat".

Per al tinent d’alcalde de l’Àmbit de Benestar, Acció Social i Ciutat Educadora, German Barrena, “es tracta d’un projecte que resulta molt enriquidor per ambdues parts."

D’una banda, "els nois i noies poden gaudir d’una experiència d’aprenentatge i descobriment i tenen l’oportunitat de gaudir d’altres atractius que ofereix Gavà i d’altra banda, per a nosaltres esdevé una forma de posar en valor el nostre patrimoni i donar a conèixer la ciutat”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article