La Diputació ha lliurat a Begues el Pla de mobilitat sostenible

Societat.

El Pla també pretén controlar i disminuir els nivells de contaminació atmosfèrica i acústica provocada pel trànsit.
El Pla també pretén controlar i disminuir els nivells de contaminació atmosfèrica i acústica provocada pel trànsit.

Entre les principals propostes del Pla hi ha l'ampliació de l'actual illa de vianants amb prioritat invertida al centre de la població, l'eixamplament i construcció de noves voreres així com l'eliminació de barreres arquitectòniques.

Aquest contempla l'estudi de viabilitat d'un itinerari de vianants i ciclistes entre Begues i Torrelles de Llobregat, la implementació d'un carril pedalable al barri Begues Parc i un carril bici a l'avinguda Torres Vilaró, així com la millora de la connectivitat en bicicleta amb la zona esportiva i de nous aparcaments per a bicicletes als equipaments.

El Pla també proposa la modificació del servei de bus interurbà al seu pas pel nucli urbà així com la millora de la freqüència de pas del bus 902. També contempla millorar l'entorn de les parades de transport públic i assegurar que totes disposin de la identificació de la línia de pas, l'horari i el recorregut en paper.

Pel que fa a les infraestructures, el Pla proposa la reurbanització del tram de travessera BV-2411 entre els PK 1,370 i 11,590, realitzar un pla de senyalització informativa fruit de la nova jerarquització viària i millorar la senyalització dels accessos i implementació d'elements reductors de velocitat a la carretera BV-2041 entre l'avinguda Pare Manyanet i el carrer Creu del Joncar.

Sobre estacionament, entre les mesures establertes en el treball hi ha l'ampliació de les places regulades amb disc horari, impulsar un nou sistema de distribució urbana de mercaderies metropolità, dotar de places d'estacionament per a motocicletes, implantar una infraestructura de recàrrega per vehicles elèctrics i la creació de zones de 'kiss and ride' a les escoles.

També es proposa redactar un Pla local de seguretat viària així com establir sistemes de mesura i control periòdic de la contaminació acústica i atmosfèrica.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article