Anunci d’inversions de la Generalitat per millorar els jutjats de Martorell i compromís ferm per construir la nova seu judicial

Societat.

Els passats 16 i 17 de febrer es va produir una filtració d'aigua a l'edifici d'habitatges que acull els jutjats, una mostra del seu estat lamentable.
Els passats 16 i 17 de febrer es va produir una filtració d'aigua a l'edifici d'habitatges que acull els jutjats, una mostra del seu estat lamentable.

Cal remarcar que aquests jutjats donen servei a Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Martorell, Masquefa, Olesa de Montserrat, San Andreu de la Barca i San Esteve Sesrovires.

Així es va assegurar després de la reunió mantinguda aquest divendres a Martorell amb alcaldes i alcaldesses dels municipis que formen part del partit judicial i Generalitat de Catalunya.

La trobada, convocada per l'Ajuntament de Martorell, va comtpar amb la presència de Joan Abad, secretari de Relacions amb l'Administració de Justícia de la Generalitat, i María Pérez, subdirectora general de Patrimoni, Obres i Serveis de la Generalitat.

L'objectiu era facilitar als alcaldes i alcaldesses de la zona informació sobre la construcció del nou Palau de Justícia, que es començarà a construir a Martorell el juliol 2022, així com exposar les inversions que s'han fet fins ara als locals que acullen els diversos jutjats del municipi, que presentaven problemes de manteniment.

Així, durant la reunió, els representants del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya van detallar el que ja s'havia anunciat als mitjans de comunicació a principis d'any: la inversió de 8 milions d'euros per construir els nous jutjats a un dels solars de Can Carreras, al costat de l'estació Martorell-Central dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

Tal com es va explicar, la cessió del terreny fins ara de FGC al Departament ja s'ha realitzat, així com també les modificacions urbanístiques pertinents per tal de poder-hi edificar, la partida ja està consignada i les obres haurien de començar el juliol de 2022.

El Departament preveu que tinguin una durada de vint mesos, per tal que l’edifici pugui estar operatiu el març de 2024, paral•lelament, Abad i Pérez van resumir als càrrecs electes assistents a la reunió les inversions que s'han fet als jutjats actuals durant els darrers mesos per tal de millorar-ne les instal•lacions.

Concretament, van assegurar que algunes de les millores ja s'havien enllestit i que, d'altres, es farien els següents mesos, de la mateixa manera, els representants de la Generalitat van explicar que els jutjats 4, 5 i 7 es reubicaran provisionalment en una nova ubicació.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article