Sant Just es retroba amb la Font de la Bonaigua un indret que portava més de 40 anys desaparegut

Societat.

Sant Just recupera un indret de gran valor històric i emocional.
Sant Just recupera un indret de gran valor històric i emocional.

Dilluns vinent, l’Ajuntament amb l’Arxiu Municipal, organitzen una trobada per mostrar el resultat de les excavacions de la Font de la Bonaigua i explicar la seva història. La trobada és oberta al públic i tindrà lloc, entre les 19 i les 20 h, a la part posterior de l’Institut, a tocar de la Riera.

La Font de la Bonaigua va ser un espai d’esbarjo on moltes famílies santjustenques es trobaven per berenar i celebrar dies populars, com l’enterrament de la sardina, el dia de la truita o la Festa Major, entre les dècades de 1930 i 1970.

Ara, més de 40 anys després que la font quedés totalment soterrada a 4 metres de profunditat, s’han iniciat l’excavació i la documentació d’aquest espai, situat darrera de l’Institut.

Les tasques de recuperació han permès comprovar que es conserven el mur, una part del mosaic ceràmic amb el nom de la font, part de les escales i dos bancs.

La Font de la Bonaigua va quedar totalment soterrada quan es va construir la canalització de la Riera de Sant Just i, posteriorment, l’Institut, l’any 1979.

L’any 2002, l’Ajuntament va fer una cala, que va servir per localitzar les escales i ara una empresa d’excavacions i un arqueòleg, amb el corresponent permís del Servei d’Arqueologia i Paleontologia de la Generalitat, l’han localitzat, l’han documentat i realitzaran un aixecament planimètric amb un dron.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article