Intervinguts al peatge de Martorell 1.214 ocells protegits a dues persones que els transportaven per a la seva comercialització il•lícita

Societat.

Els ocells intervinguts per espècies son 900 caderneres, 37 passerells, 43 pinsans i 234 verdums.
Els ocells intervinguts per espècies son 900 caderneres, 37 passerells, 43 pinsans i 234 verdums.

Els agents rurals tenien coneixement que una furgoneta procedent d’Andalusia podia estar traslladant a Catalunya una gran quantitat de fringíl•lids per a la seva comercialització il•lícita, motiu pel qual, van establir un control policial al pas de l’àrea de peatge de Martorell de l’autopista AP7, on, finalment, van poder aturar dit vehicle.

Un cop aturada la furgoneta, van poder comprovar que en el seu maleter transportava aquesta gran quantitat d’ocells, es va identificar els seus ocupants i es va comprovar que no disposaven de cap autorització per al transport d’aquests animals, ni cap document que acredités la legal tinença i procedència lícita dels ocells, ja que la documentació mostrada que era falsa.

Les investigacions efectuades pel Grup de Suport de Fauna i Flora del Cos d’Agents Rurals apunten que els ocells han estat caçats furtivament a la província de Cadis i que les persones denunciades realitzaven periòdicament viatges des d’Andalusia a Catalunya per a comercialitzar els ocells i proveir a diferents intermediaris que els revenen en diferents llocs de l’àrea metropolitana de Barcelona.

En concret, en la inspecció s’ha comprovat que les persones identificades van intentar emparar la tinença i el transport dels ocells mitjançant la presentació de suposats documents de la Junta d’Andalusia que es va comprovar com a falsificats.

Així mateix, de la documentació intervinguda es desprèn que aquestes persones haurien efectuat tres viatges previs a l’actual havent transportat juntament amb els intervinguts la passada nit, més de 4.000 ocells.

Atès que el preu d’aquests ocells al mercat il•legal és d’uns 30 euros per exemplar, es calcula que el valor al mercat negre per aquests individus seria d’uns 120.000 euros.

De tots els ocells recuperats, 15 han aparegut morts per efectes de les condicions deficients del transports. La resta d’ ocells intervinguts han estat traslladats a un Centre de Recuperació de Fauna Salvatge del Departament de Territori i Sostenibilitat per passar una revisió veterinària i iniciar la seva reintroducció al medi natural.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article